Innovation för en mer hållbar framtid

Innovation för en mer hållbar framtid

Vi vill göra det enkelt för dig som konsument att göra hälsosamma och hållbara måltidsval.

Därför har vi stort fokus på innovationsarbete och förbättrar ständigt vårt sortiment.

I takt med att fler allt oftare äter vegetariskt har efterfrågan på nya, innovativa växtbaserade maträtter blivit större än någonsin. Vi vill fortsätta förändra synen på vegetarisk mat och inspirera ännu fler till att äta grönt, oavsett om du är vegan, vegetarian, flexiterian eller allätare.   

Fokus på näringsinnehållet

Grönsaker är fulla av vitaminer och mineraler. Fisk är fullt av protein och, beroende på art, en källa till många viktiga näringsämnen som till exempel omega 3, selen och jod. Dessa naturliga och enkla råvaror är basen i många av våra produkter. Vi vet att dessa livsmedel kan hjälpa dig att äta lite bättre varje dag. Vi arbetar aktivt för att våra produkter ska vara så näringsrika som möjligt, både när vi tar fram nya produkter och när vi gör om redan befintliga produkter.

Vårt näringsprofileringsverktyg

Med hjälp av oberoende experter har vi utformat ett näringsprofileringsverktyg som ska hjälpa oss att ta fram nya hälsosamma produkter och näringsmässigt förbättra de produkter som redan finns på marknaden. Med verktyget bedömer vi produktens övergripande näringssammansättning och klassificerar hur hälsosamt det är.

Beviset är våra produkter

 

Grönsaker

Vi erbjuder ett stort utbud av grönsaker, däribland våra söta, svenska Ebba-ärter och våra speciellt utvalda grönsaksprodukter. Prova att lägga till någon av dina frysta favoritgrönsaker i varje måltid så får du ett färgstarkt tillskott av vitaminer och mineraler. 

Närbild på svamp och morot


Fisk

Fisk är en viktig proteinkälla med massor av nyttigheter som vi rekommenderas att äta 2-3 gånger i veckan. Vårt breda utbud av naturell och frasigt panerad fisk gör det enklare att variera veckans fiskmeny. Med våra fiskpinnar är det till exempel enkelt att få barnen att tycka om fisk.

Vår ambition är att fortsätta utöka och uppdatera vårt fisksortiment och introducera nya arter som våra konsumenter kan njuta av. Ett bredare utbud av fisk minskar nämligen risken för utfiske av populära fiskarter. Vi kommer också att arbeta aktivt med vattenbruk för att kunna erbjuda ett större utbud av hållbart odlad fisk och skaldjur.

Två fina lätt ugnsbakade laxfiléer med kryddgrönt


Vegetariskt

Intresset för att äta mer vegetariskt har vuxit kraftigt de senaste åren, precis som det vegetariska utbudet. Vissa pratar om vegetarisk kost och mindre rött kött som en trend, men vi på väljer att förklara det som ett paradigmskifte. För att möta den växande efterfrågan på grön mat har det varit naturligt för oss att utgå ifrån vår identitet och kunskap inom ärtförädling. Genom vår lansering av Pease tar vi ärtan in i framtiden från rollen som tillbehör till huvudrollsinnehavare på tallriken. Vår ambition är att vi genom Pease ska kunna göra det möjligt för fler att njuta av grön mat som både är spännande och känns bra i magen.

Pease teriyaki bowl med sesamfrön och koriander på plywood