Järptimbal med kalvkött på en vitt tallrik med en kvist persilja

96008669

Järptimbal med kalvkött, 30 g

Kalvkött är alltid lika uppskattat. Det ger en lite finare järpe. Timbalen är gjord på svenskt finpasserat kalvkött och ägg. Vi har sedan gjort en kryddning på persilja och koriander för en spännande smak.

Vikt

2,52kg Ca 84st á 30g

Kötthalt

38%

GTIN

7310500056067

Tillagning

Lägg djupfrysta timbaler i ett bleck. Häll lite vatten/buljong i botten (ca 1 dl 1/1 GN) och pensla med olja eller matfett före uppvärmning. Värm med lock till 70°C centrumtemperatur. Förvärm ugnen. Tillaga i 100 % ånga, 100°C cirka 8 minuter. Mikrougn (750 W), 120 gram, cirka 3-4 minuter.

Ingredienser

Kalvkött 38 %, ÄGGVITA, ÄGGULA, modifierad majsstärkelse, rapsolja, lök, katrinplommon, salt, persilja, nötköttsbuljong, vitlökspulver, kryddor, socker, solrosolja och kryddextrakt.

Näringsvärde per 100 g

  • Energi (kJ)
    870 kJ
  • Energi (kcal)
    208 kcal
  • Fett
    14 g
  • - varav mättat fett
    4.6 g
  • Kolhydrat
    7.5 g
  • - varav sockerarter
    1.3 g
  • Fiber
    0.4 g
  • Protein
    13 g
  • Salt
    0.95 g
Alla näringsvärden