Ananaspaj

Ananaspaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pajdeg
  • Margarin mjölkfritt fett 80 % berik
    150 g
  • Vetemjöl
    3 dl
  • Utgått-bakpulver
    1 tsk
  • Utgått-strösocker
    0,50 dl
  • Fyllning
  • Ägg
    2 st
  • Utgått-strösocker
    0,75 dl
  • Ananaspuré
    300 g
  • Crème fraiche 34% fett
    3 dl
  • Vaniljsocker
    2 tsk

TILLAGNING

  1. Pajdeg:
    Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser. Kavla eller tryck ut degen i formen.

    Fyllning:
    Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet.

    Grädda.
    - Konvektionsugn 150°, ca 30 min.
    - Hushållsugn 200°, ca 45 min.
    Låt pajen stå en stund så att fyllningen "stannar".

    12 port är lagom i en rund pajform.
    36 port är lagom i ett GN 1/1 65 mm.

    Vid Gelékost uteslut pajdegen.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    288,60 kcal
  • Energi (kJ)
    1207,69 kJ
  • Fett
    19,76 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,99 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,13 g
  • Mättade fettsyror
    5,57 g
  • Fibrer
    0,70 g
  • Järn
    0,36 mg
  • Kalcium
    74,29 mg
  • Kalium
    27,98 mg
  • Kolesterol
    24 mg
  • Kolhydrater
    24,68 g
  • Disackarider
    9,50 g
  • Monosackarider
    0,01 g
  • Sackaros
    8,85 g
  • Magnesium
    2,06 mg
  • Natrium
    56,42 mg
  • Niacin
    0,01 mg
  • Protein
    3,24 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    15,05 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    0,20 mg
  • Zink
    0,10 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet