Ananaspaj-tartbit

Ananaspaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pajdeg
  • Margarin
    150 g
  • Vetemjöl
    3 dl
  • Bakpulver
    4 krm
  • Strösocker
    2,50 msk
  • Fyllning
  • Ägg
    2 st
  • Strösocker
    4 msk
  • Crème fraiche
    2,50 dl
  • Vaniljsocker
    2 tsk

TILLAGNING

  1. Pajdeg:
    Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser. Kavla eller tryck ut degen i formen.

    Fyllning:
    Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet.

    Grädda.
    - Konvektionsugn 150°, ca 30 min.
    - Hushållsugn 200°, ca 45 min.
    Låt pajen stå en stund så att fyllningen "stannar".

    12 port är lagom i en rund pajform.
    36 port är lagom i ett GN 1/1 65 mm.

    Vid Gelékost uteslut pajdegen.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    303,60 kcal
  • Energi (kJ)
    1270,25 kJ
  • Fett
    20,56 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,69 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,32 g
  • Mättade fettsyror
    9,73 g
  • Fibrer
    0,95 g
  • Järn
    0,42 mg
  • Kalcium
    68,86 mg
  • Kalium
    106,05 mg
  • Kolesterol
    60,70 mg
  • Kolhydrater
    25,85 g
  • Disackarider
    11,26 g
  • Monosackarider
    1,15 g
  • Sackaros
    10,49 g
  • Magnesium
    10,77 mg
  • Natrium
    276,66 mg
  • Niacin
    0,28 mg
  • Protein
    3,67 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    51,53 g
  • Vitamin B12
    0,20 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    4,16 mg
  • Vitamin D
    1,70 µg
  • Vitamin E
    2,75 mg
  • Zink
    0,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet