Blåbärsglass

Blåbärsglass

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Värm upp blåbärspuré och vispa i Berikning Majsvälling och sedan den kondenserade mjölken. Låt svalna.

  2. 2.  Vispa grädden och vänd i blåbärsblandningen och häll upp i glassformar eller i en form för att senare skära eller kula upp
    glassen. 

  3. Eller använd glassmaskin.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    315,52 kcal
  • Energi (kJ)
    1320,01 kJ
  • Fett
    25,12 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,53 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,06 g
  • Mättade fettsyror
    15,55 g
  • Fibrer
    1,07 g
  • Järn
    1,55 mg
  • Kalcium
    242,85 mg
  • Kalium
    319,58 mg
  • Kolesterol
    68,09 mg
  • Kolhydrater
    15,90 g
  • Disackarider
    9,03 g
  • Monosackarider
    2,98 g
  • Sackaros
    0,13 g
  • Magnesium
    23,19 mg
  • Natrium
    122,21 mg
  • Niacin
    0,67 mg
  • Protein
    6,57 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    79,46 g
  • Vitamin B12
    0,38 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    11,95 mg
  • Vitamin D
    1,79 µg
  • Vitamin E
    2,71 mg
  • Zink
    0,80 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet