Fransk chokladtårta med vaniljkokta aprikoser

Fransk chokladtårta med vaniljkokta aprikoser

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Fransk Chokladtårta FINDUS 8900
    950 g
  • Vaniljkokta aprikoser
  • Aprikoser torkade
    300 g
  • Strösocker
    80 g
  • Kranvatten
    2 dl
  • Vaniljstång
    1 st
  • Citronskal och saft
  • Vispgrädde
    25 g

TILLAGNING

  1. 1.  Tina tårtan enligt anvisning på förpackningen.

    2.  Koka de strimlade aprikoserna i vatten, socker och vanilj. Tillsätt puré. Smaksätt.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut torkade aprikoser 

    Gelékonsistens: Panna cotta, se MRS. smaksätt med vanilj. Dekorera med tinad aprikospuré.

    Flytande konsistens: Aprikossoppa, se MRS. Servera med vispad grädde och riven choklad.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

    TIPS!
    Vaniljstång kan ersättas med vaniljsocker. 

    En riktigt god och oemotståndlig fransk chokladtårta som serveras tillsammans med vaniljkokta aprikoser. En dessert som lätt blir mångas favorit. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    336,39 kcal
  • Energi (kJ)
    1407,55 kJ
  • Fett
    14,99 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,55 g
  • Mättade fettsyror
    7,66 g
  • Fibrer
    2,85 g
  • Järn
    2,78 mg
  • Kalcium
    39,03 mg
  • Kalium
    416,52 mg
  • Kolesterol
    53,41 mg
  • Kolhydrater
    44,81 g
  • Disackarider
    31,18 g
  • Monosackarider
    5,12 g
  • Sackaros
    31,04 g
  • Magnesium
    32,27 mg
  • Natrium
    91,14 mg
  • Niacin
    1 mg
  • Protein
    4,02 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    49,14 g
  • Vitamin B12
    0,17 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    3,14 mg
  • Vitamin D
    0,32 µg
  • Vitamin E
    3,50 mg
  • Zink
    0,72 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet