Frukt- och vaniljglass

Frukt- och vaniljglass

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Vispa vaniljvisp och blanda med purén. Smaksätt med socker.

  2. 2.  Frys i flerportions- eller enportionsformar.

  3. TIPS!
    Servera med bär och fruktsås. 

    Erbjud denna glass som ett alternativ till dessert på veckans meny. Supergott och superenkelt.  

  4. Jordgubbspuré kan ersättas med Ananaspuré 96008536, Aprikospuré 96012399, Blåbärspuré 96012384, Exotisk fruktpuré 96008535, Hallonpuré 96012417, Mangopuré 96008225, Päronpuré 96008715 eller Svart vinbärspuré 96012400.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    95,12 kcal
  • Energi (kJ)
    398 kJ
  • Fett
    1,75 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,44 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,13 g
  • Mättade fettsyror
    1,04 g
  • Fiber
    1,16 g
  • Järn
    0,24 mg
  • Kalcium
    54,90 mg
  • Kalium
    152,79 mg
  • Kolesterol
    8 mg
  • Kolhydrat
    17,24 g
  • Disackarider
    10,56 g
  • Monosackarider
    4,38 g
  • Sackaros
    8,26 g
  • Magnesium
    12,85 mg
  • Natrium
    32,14 mg
  • Niacin
    0,31 mg
  • Protein
    1,82 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    91,71 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    36,48 mg
  • Vitamin E
    0,40 mg
  • Zink
    0,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet