Frukt- och vaniljglass

FRUKT- OCH VANILJGLASS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Jordgubbspuré kan ersättas med Ananaspuré 3714, Aprikospuré 3711, Blåbärspuré 3721, Exotisk fruktpuré 3704, Hallonpuré 3748, Kiwipuré 44291, Mangopuré 3779, Päronpuré 87642, Rabarberpuré 27799 eller Svart vinbärspuré 3724.

  2. 1.  Vispa vaniljvisp och blanda med purén. Smaksätt med socker.

  3. 2.  Frys i flerportions- eller enportionsformar.

  4. TIPS!
    Servera med bär och fruktsås. 

    Erbjud denna glass som ett alternativ till dessert på veckans meny. Supergott och superenkelt.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    96,21 kcal
  • Energi (kJ)
    401,95 kJ
  • Fett
    1,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,49 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,18 g
  • Mättade fettsyror
    1,02 g
  • Fibrer
    1,16 g
  • Järn
    0,34 mg
  • Kalcium
    56,04 mg
  • Kalium
    189,09 mg
  • Kolesterol
    8 mg
  • Kolhydrater
    17,18 g
  • Disackarider
    10,20 g
  • Sackaros
    7,90 g
  • Magnesium
    15,25 mg
  • Natrium
    31,54 mg
  • Niacin
    0,29 mg
  • Protein
    2,01 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    38,47 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    18 mg
  • Vitamin E
    0,06 mg
  • Zink
    0,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet