Mangofromage

Mangoformage

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gelatinblad, 6 st stora
    14 g
  • Limejuice färskpressad
    1 st
  • Äggula
    5 st
  • Socker
    1,50 dl
  • Äggvita
    3 st
  • Vispgrädde
    2 dl
  • Till servering
  • Vispgrädde
    2,50 dl
  • Färska bär
    200 g

TILLAGNING

  1. 1. Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten.

  2. 2. Värm upp mangopuré. Krama ur gelatinblad och rör ner i varma mangosåsen. Låt svalna.

  3. 3. Vispa äggulor och socker tills det blir ljust och pösigt. Blanda ner mangosåsen i en jämn stråle.

  4. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa därefter grädden i en annan skål. Blanda först ner den vispade grädden och sist vänd ner vispade äggvitan i mangoblandningen.

  5. 5. Lägg fromagen i en spritspåse och spritsa ner i portionglas. Ställ dem att stelna på en sval plats.

  6. 6. Servera fromagen med lättvispad grädde och gärna med färska bär.

    Tips!
    Toppa med färska bär.

    Ett enkelt recept på fromage med frisk smak av mango.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    279,86 kcal
  • Energi (kJ)
    1170,92 kJ
  • Fett
    20,59 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,53 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,90 g
  • Mättade fettsyror
    12,13 g
  • Fibrer
    1,12 g
  • Järn
    0,58 mg
  • Kalcium
    57,13 mg
  • Kalium
    136,34 mg
  • Kolesterol
    140,20 mg
  • Kolhydrater
    18,63 g
  • Disackarider
    14,86 g
  • Monosackarider
    2,15 g
  • Sackaros
    13,64 g
  • Magnesium
    13,09 mg
  • Natrium
    32,43 mg
  • Niacin
    0,26 mg
  • Protein
    4,91 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    78,01 g
  • Vitamin B12
    0,52 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    13,21 mg
  • Vitamin D
    0,38 µg
  • Vitamin E
    2,61 mg
  • Zink
    0,51 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet