Manna à la Malta

MANNA À LA MALTA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk
    1 dl
  • Mannagryn
    2 tsk
  • Vispgrädde
    2 kg
  • Socker, vaniljsocker

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda mjölk och mannagryn. Låt koka 4 min. Kyl ner. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt. Vid servering strö kanel över.

  2. Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176). Servera med gräddklick.

  3. TIPS!
    Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  4. Manna á la malta, är en väldigt god dessert som är perfekt att erbjuda under julen. Den är konsistensanpassad och kan njutas av många. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    7576,23 kcal
  • Energi (kJ)
    31698,70 kJ
  • Fett
    803,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    200,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    19,11 g
  • Mättade fettsyror
    514,53 g
  • Fibrer
    0,21 g
  • Järn
    0,97 mg
  • Kalcium
    1621,88 mg
  • Kalium
    2167,75 mg
  • Kolesterol
    2296,30 mg
  • Kolhydrater
    70,11 g
  • Disackarider
    58,62 g
  • Sackaros
    0,02 g
  • Magnesium
    152,43 mg
  • Natrium
    519,08 mg
  • Niacin
    0,92 mg
  • Protein
    46,47 g
  • Riboflavin
    1,95 mg
  • Tiamin
    0,66 mg
  • Vatten
    1177 g
  • Vitamin B12
    7,78 µg
  • Vitamin B6
    0,65 mg
  • Vitamin C
    8,60 mg
  • Vitamin D
    2,80 µg
  • Vitamin E
    20,49 mg
  • Zink
    6,48 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet