Manna à la Malta

Manna à la Malta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk
    1 l
  • Socker, vaniljsocker
  • Mannagryn
    1 dl
  • Vispgrädde
    3 dl

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda mjölk och mannagryn. Låt koka 4 min. Kyl ner. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt. Vid servering strö kanel över.

  2. Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176). Servera med gräddklick.

  3. TIPS!
    Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  4. Manna á la malta, är en väldigt god dessert som är perfekt att erbjuda under julen. Den är konsistensanpassad och kan njutas av många. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    199,23 kcal
  • Energi (kJ)
    833,58 kJ
  • Fett
    15,07 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,75 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,39 g
  • Mättade fettsyror
    9,60 g
  • Fiber
    0,21 g
  • Järn
    0,18 mg
  • Kalcium
    147,75 mg
  • Kalium
    202,28 mg
  • Kolesterol
    44,56 mg
  • Kolhydrat
    11,14 g
  • Disackarider
    5,76 g
  • Sackaros
    0,02 g
  • Magnesium
    14,83 mg
  • Natrium
    47,37 mg
  • Niacin
    0,14 mg
  • Protein
    5 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    107,79 g
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    0,74 mg
  • Vitamin D
    1,06 µg
  • Vitamin E
    0,39 mg
  • Zink
    0,58 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet