Mannagrynspudding med hallonsås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk3,75 dl
- Grädde3,75 dl
- Mannagryn80 g
- Salt
- Ägg3 st
- Strösocker3,50 msk
- Rivet citronskal eller citronsaft5 g
- Hallonsås
- Kesella250 g
- Florsocker1,50 dl
- Kardemumma, finmald5 tsk
TILLAGNING
1. Blanda mjölk, grädde, mannagryn och salt. Låt koka enligt anvisning på paketet. Tillsätt frusen puré. Blanda i äggen. Smaksätt. Häll i bleck eller form. Grädda i kombiugn 175°C, ca 30 min.
Hallonsås
1. Tina hallonpuré. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av.20 portioner är lagom i ett GN1/1
Timbalkonsistens: Se ovan. Täck formen med lock eller folie.
Gelékonsistens och Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176 i MRS).
MRS = Mätt, Rätt & SlättTIPS!
Dekorera med färsk frukt eller bär.
Findus exotiska fruktpuré är en blandning med spännande smaker. Den är gjord på ananas, aprikoser, äpplen, bananer och passionsfruktskoncentrat. Lösfrysta bitar för enkel hantering.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)302,60 kcal
- Energi (kJ)1266,12 kJ
- Fett20,66 g
- Enkelomättade fettsyror5,33 g
- Fleromättade fettsyror0,90 g
- Mättade fettsyror12,40 g
- Fiber2,23 g
- Järn1,03 mg
- Kalcium123,35 mg
- Kalium282,32 mg
- Kolesterol115,61 mg
- Kolhydrat19,57 g
- Disackarider10,82 g
- Monosackarider1,90 g
- Sackaros7,23 g
- Magnesium27,45 mg
- Natrium59,82 mg
- Niacin0,41 mg
- Protein8,88 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten142,69 g
- Vitamin B120,80 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C14,95 mg
- Vitamin D0,68 µg
- Vitamin E2,14 mg
- Zink0,82 mg