
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk3,75 dl
- Grädde3,75 dl
- Mannagryn80 g
- Salt
- Ägg3 st
- Strösocker3,50 msk
- Rivet citronskal eller citronsaft5 g
- Hallonsås
- Kesella250 g
- Florsocker1,50 dl
- Kardemumma, finmald5 tsk
TILLAGNING
1. Blanda mjölk, grädde, mannagryn och salt. Låt koka enligt anvisning på paketet. Tillsätt frusen puré. Blanda i äggen. Smaksätt. Häll i bleck eller form. Grädda i kombiugn 175°C, ca 30 min.
Hallonsås
1. Tina hallonpuré. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av.20 portioner är lagom i ett GN1/1
Timbalkonsistens: Se ovan. Täck formen med lock eller folie.
Gelékonsistens och Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176 i MRS).
MRS = Mätt, Rätt & SlättTIPS!
Dekorera med färsk frukt eller bär.
Findus exotiska fruktpuré är en blandning med spännande smaker. Den är gjord på ananas, aprikoser, äpplen, bananer och passionsfruktskoncentrat.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)302,60 kcal
- Energi (kJ)1266,12 kJ
- Fett20,66 g
- Enkelomättade fettsyror5,33 g
- Fleromättade fettsyror0,90 g
- Mättade fettsyror12,40 g
- Fibrer2,23 g
- Järn1,03 mg
- Kalcium123,35 mg
- Kalium282,32 mg
- Kolesterol115,61 mg
- Kolhydrater19,57 g
- Disackarider10,82 g
- Monosackarider1,90 g
- Sackaros7,23 g
- Magnesium27,45 mg
- Natrium59,82 mg
- Niacin0,41 mg
- Protein8,88 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten142,69 g
- Vitamin B120,80 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C14,95 mg
- Vitamin D0,68 µg
- Vitamin E2,14 mg
- Zink0,82 mg