MANNAGRYNSPUDDING MED HALLONSÅS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda mjölk, grädde, mannagryn och salt. Låt koka enligt anvisning på paketet. Tillsätt frusen puré. Blanda i äggen. Smaksätt. Häll i bleck eller form. Grädda i kombiugn 175°C, ca 30 min.

  2. Hallonsås
    1.  Tina hallonpuré. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av.

  3. 20 portioner är lagom i ett GN1/1

  4. Timbalkonsistens: Se ovan. Täck formen med lock eller folie.

  5. Gelékonsistens och Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176 i MRS).

    MRS = Mätt, Rätt & Slätt

  6. TIPS!
    Dekorera med färsk frukt eller bär. 

    Findus exotiska fruktpuré är en blandning med spännande smaker. Den är gjord på ananas, aprikoser, äpplen, bananer och passionsfruktskoncentrat. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    301,74 kcal
  • Energi (kJ)
    1262,53 kJ
  • Fett
    20,66 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,33 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,90 g
  • Mättade fettsyror
    12,40 g
  • Fibrer
    2,23 g
  • Järn
    1,03 mg
  • Kalcium
    123,35 mg
  • Kalium
    282,31 mg
  • Kolesterol
    115,61 mg
  • Kolhydrater
    19,36 g
  • Disackarider
    10,61 g
  • Monosackarider
    1,90 g
  • Sackaros
    7,02 g
  • Magnesium
    27,45 mg
  • Natrium
    59,82 mg
  • Niacin
    0,41 mg
  • Protein
    8,88 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    142,69 g
  • Vitamin B12
    0,80 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    14,95 mg
  • Vitamin D
    0,68 µg
  • Vitamin E
    2,14 mg
  • Zink
    0,82 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet