INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg1 st
- Utgått-strösocker1 tsk
- Äppelklyftor FINDUS 9601122125 g
- eller
- Äpplemos25 g
TILLAGNING
1. Vispa ägg och socker. Blanda försiktigt i tinad puré. Bred ut äpple/äpplemos i väl smorda bleck eller formar. Häll blåbärssmeten över. Grädda i kombiugn 150°C, ca 30 min.
20 portioner är lagom i ett GN 1/1.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt äppleklyftor med äpplemos. Täck formen med lock eller folie.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.
Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd päronpuré. Servera med gräddklick.
TIPS!
Servera med en klick vispgrädde.En ljuvlig kaka med smak av päron. Servera päronkakan med en klick grädde och det blir en fantastiskt god dessert.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)217,49 kcal
- Energi (kJ)911,53 kJ
- Fett6,26 g
- Enkelomättade fettsyror0,01 g
- Fleromättade fettsyror0,02 g
- Mättade fettsyror0,03 g
- Fibrer3,57 g
- Järn1,50 mg
- Kalcium39,84 mg
- Kalium107,51 mg
- Kolhydrater30,36 g
- Disackarider7,05 g
- Monosackarider14,60 g
- Sackaros7,05 g
- Magnesium5,75 mg
- Natrium1,64 mg
- Niacin0,13 mg
- Protein7,96 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten73,89 g
- Vitamin B60,04 mg
- Vitamin C4 mg
- Vitamin E0,39 mg
- Zink0,08 mg