Päronkaka

PÄRONKAKA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Vispa ägg och socker. Blanda försiktigt i tinad puré. Bred ut äpple/äpplemos i väl smorda bleck eller formar. Häll blåbärssmeten över. Grädda i kombiugn 150°C, ca 30 min.

  2. 20 portioner är lagom i ett GN 1/1.

  3. Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt äppleklyftor med äpplemos. Täck formen med lock eller folie.

  4. Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.

  5. Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd päronpuré. Servera med gräddklick.

  6. TIPS!
    Servera med en klick vispgrädde. 

  7. En ljuvlig kaka med smak av päron. Servera päronkakan med en klick grädde och det blir en fantastiskt god dessert. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    217,49 kcal
  • Energi (kJ)
    911,53 kJ
  • Fett
    6,26 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,02 g
  • Mättade fettsyror
    0,03 g
  • Fibrer
    3,57 g
  • Järn
    1,50 mg
  • Kalcium
    39,84 mg
  • Kalium
    107,51 mg
  • Kolhydrater
    30,36 g
  • Disackarider
    7,05 g
  • Monosackarider
    14,60 g
  • Sackaros
    7,05 g
  • Magnesium
    5,75 mg
  • Natrium
    1,64 mg
  • Niacin
    0,13 mg
  • Protein
    7,96 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    73,89 g
  • Vitamin B6
    0,04 mg
  • Vitamin C
    4 mg
  • Vitamin E
    0,39 mg
  • Zink
    0,08 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet