Skyrkaka

SKYRKAKA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Botten
  • Digestivekex, malda
    125 g
  • Matfett
    60 g
  • Fyllning
  • Kesella
    300 g
  • florsocker
    1,25 dl
  • Vispgrädde
    2 kg
  • Gelatinblad
    9 g
  • Svart vinbärsgelé
  • Utgått-strösocker
    6 msk
  • Gelatinblad
    6,50 g

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Smält matfettet. Blanda med de malda kexen. Fördela smulorna jämnt i botten på en form.

  2. Fyllning
    1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda kesella, florsocker och det smälta gelatinet.

  3. 2.  Vispa grädden och vänd ner i kesellablandningen. Bred fyllningen över botten och ställ kallt ca 1 tim.

  4. Svart vinbärsgelé
    1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Hetta upp puré. Tillsätt gelatinet och låt smälta under omrörning. Smaksätt med socker. Bred gelén över kakan. Låt stelna i kyl.

  5. Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut botten.

  6. Gelékonsistens: Se Timbalkonsistens.

  7. Flytande konsistens: Fruktsoppa (se recept sid 176) använd svart vinbärspuré. Servera med vispad grädde.

  8. TIPS!
    Dekorera med citronmeliss. 

  9. Med krispig botten av digistive, krämig fyllning, och ett fruktigt täcke av svarta vinbär. Dessa smaker och texturer blir tillsammans en ljuvlig skyrkaka. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    962,81 kcal
  • Energi (kJ)
    4029,39 kJ
  • Fett
    90,60 g
  • Enkelomättade fettsyror
    21,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,10 g
  • Mättade fettsyror
    56,54 g
  • Fibrer
    2,65 g
  • Järn
    0,73 mg
  • Kalcium
    165,15 mg
  • Kalium
    275,30 mg
  • Kolesterol
    243,96 mg
  • Kolhydrater
    31,05 g
  • Disackarider
    20,56 g
  • Sackaros
    15,15 g
  • Magnesium
    17,75 mg
  • Natrium
    76,95 mg
  • Niacin
    0,18 mg
  • Protein
    7,99 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    109,82 g
  • Vitamin B12
    0,72 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    38,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    2,17 mg
  • Zink
    0,68 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet