INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Botten
- Digestivekex, malda125 g
- Matfett60 g
- Fyllning
- Kesella300 g
- florsocker1,25 dl
- Vispgrädde2 kg
- Gelatinblad9 g
- Svart vinbärsgelé
- Utgått-strösocker6 msk
- Gelatinblad6,50 g
TILLAGNING
Botten
1. Smält matfettet. Blanda med de malda kexen. Fördela smulorna jämnt i botten på en form.Fyllning
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda kesella, florsocker och det smälta gelatinet.2. Vispa grädden och vänd ner i kesellablandningen. Bred fyllningen över botten och ställ kallt ca 1 tim.
Svart vinbärsgelé
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Hetta upp puré. Tillsätt gelatinet och låt smälta under omrörning. Smaksätt med socker. Bred gelén över kakan. Låt stelna i kyl.Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut botten.
Gelékonsistens: Se Timbalkonsistens.
Flytande konsistens: Fruktsoppa (se recept sid 176) använd svart vinbärspuré. Servera med vispad grädde.
TIPS!
Dekorera med citronmeliss.Med krispig botten av digistive, krämig fyllning, och ett fruktigt täcke av svarta vinbär. Dessa smaker och texturer blir tillsammans en ljuvlig skyrkaka.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)962,81 kcal
- Energi (kJ)4029,39 kJ
- Fett90,60 g
- Enkelomättade fettsyror21,11 g
- Fleromättade fettsyror2,10 g
- Mättade fettsyror56,54 g
- Fibrer2,65 g
- Järn0,73 mg
- Kalcium165,15 mg
- Kalium275,30 mg
- Kolesterol243,96 mg
- Kolhydrater31,05 g
- Disackarider20,56 g
- Sackaros15,15 g
- Magnesium17,75 mg
- Natrium76,95 mg
- Niacin0,18 mg
- Protein7,99 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten109,82 g
- Vitamin B120,72 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C38,30 mg
- Vitamin D0,21 µg
- Vitamin E2,17 mg
- Zink0,68 mg