Svart vinbärsparfait med mörk chokladmaräng

Svart vinbärsparfait med mörk chokladmaräng

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Svart vinbärsparfait à 100 g
  • Ägg
    5 st
  • Florsocker
    1 dl
  • Gelatinblad
    3,20 g
  • Vispgrädde
    4 dl
  • Mörk choklad att ringla över marängen
    50 g
  • Maräng
    100 g

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enl. anvisning på paketet. Smält chokladen och ringla över marängerna. Hetta upp purén och tillsätt gelatinet under omrörning.

  2. 2.  Vispa ägg och florsocker pösigt. Blanda i puréblandningen. Vispa grädden och blanda i. Krossa och blanda i de chokladdrisslade marängerna. Frys i flerportions- eller enportionsformar.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan.

    Gelékonsistens: Se ovan.

    Flytande konsistens: Svart vinbärssoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  3. TIPS!
    Servera gärna med fruktsås eller bär.

  4. Parfait med svart vinbärssmak, tillsammans med mörk chokladmaräng, är en lyxig och framförallt väldigt god dessert. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    281,25 kcal
  • Energi (kJ)
    1176,86 kJ
  • Fett
    20,72 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,22 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,01 g
  • Mättade fettsyror
    12,49 g
  • Fiber
    1,77 g
  • Järn
    1,35 mg
  • Kalcium
    68,03 mg
  • Kalium
    196,72 mg
  • Kolesterol
    147,36 mg
  • Kolhydrat
    17,69 g
  • Disackarider
    13,97 g
  • Monosackarider
    2,08 g
  • Sackaros
    12,79 g
  • Magnesium
    18,69 mg
  • Natrium
    59,10 mg
  • Niacin
    0,12 mg
  • Protein
    5,60 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    64,21 g
  • Vitamin B12
    0,58 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    37,76 mg
  • Vitamin D
    0,46 µg
  • Vitamin E
    2,45 mg
  • Zink
    0,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet