Vaniljglass med citron och blåbärssirap och chokladcrunch

Vaniljglass med citron och blåbärssirap och chokladcrunch

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp vatten, honung och socker. Riv skal från citron och pressa ut saften. Tillsätt citronskal,saft och båbärspuré och låt sjuda ca 15 min så 2/3 delar är kvar. Ställ i kyl och låt svalna.

  2. TIPS!
    Servera glassen med citron och blåbärssirapen och krossad choklad cookie på toppen.

  3. Glass med citron- och blåbärssirap tillsammans med chokladcrunch blir en utmärkt kombination. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    464,90 kcal
  • Energi (kJ)
    1945,07 kJ
  • Fett
    14,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,77 g
  • Mättade fettsyror
    8,74 g
  • Fibrer
    1,83 g
  • Järn
    0,60 mg
  • Kalcium
    128,74 mg
  • Kalium
    290,05 mg
  • Kolesterol
    45,75 mg
  • Kolhydrater
    77,24 g
  • Disackarider
    53,83 g
  • Monosackarider
    12,02 g
  • Sackaros
    47,69 g
  • Magnesium
    24,62 mg
  • Natrium
    86,73 mg
  • Niacin
    0,31 mg
  • Protein
    4,69 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    145,13 g
  • Vitamin B12
    0,51 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    26,69 mg
  • Vitamin D
    0,09 µg
  • Vitamin E
    0,74 mg
  • Zink
    0,76 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet