INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Buljongpulver
- Gelatinblad1 g
- Hickory Liquid Smoke1 krm
- Röd karamellfärg och sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i skivor med förslagsvis tomatgelé. Receptet finns på vår hemsida.Servera bacon i gelékonsitens som ett alternativ på veckans matsedeln.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)117,50 kcal
- Energi (kJ)492 kJ
- Fett7,80 g
- Enkelomättade fettsyror3,70 g
- Fleromättade fettsyror1,30 g
- Mättade fettsyror2,45 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,25 mg
- Kalcium60 mg
- Kalium150 mg
- Kolhydrater5 g
- Magnesium33 mg
- Niacin3,65 mg
- Protein6,95 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vitamin B120,70 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,60 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink1,70 mg