INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Hummerfond1 tsk
- Buljongpulver
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall med tjock sås, potatismos och grönsaksgelé.Fisk- och skaldjursgelé innehåller bland annat Findus sopp- och såsbas, som är perfekt att använda för snabb tillagning. Går att variera i det oändliga, och är berikad på både protein, mineral och vitaminer.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)100,73 kcal
- Energi (kJ)423,20 kJ
- Fett5,43 g
- Enkelomättade fettsyror2,80 g
- Fleromättade fettsyror1,25 g
- Mättade fettsyror1,15 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,15 mg
- Kalcium79 mg
- Kalium150 mg
- Kolhydrater4,49 g
- Magnesium38 mg
- Niacin3,40 mg
- Protein8,54 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vitamin B121,05 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,70 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink1 mg