Fisk- och skaldjursgelé

FISK- OCH SKALDJURSGELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall med tjock sås, potatismos och grönsaksgelé.

  5. Fisk- och skaldjursgelé innehåller bland annat Findus sopp- och såsbas, som är perfekt att använda för snabb tillagning. Går att variera i det oändliga, och är berikad på både protein, mineral och vitaminer. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    100,73 kcal
  • Energi (kJ)
    423,20 kJ
  • Fett
    5,43 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,80 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,25 g
  • Mättade fettsyror
    1,15 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,15 mg
  • Kalcium
    79 mg
  • Kalium
    150 mg
  • Kolhydrater
    4,49 g
  • Magnesium
    38 mg
  • Niacin
    3,40 mg
  • Protein
    8,54 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vitamin B12
    1,05 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,70 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    1 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet