INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Stuvning
- Vetemjöl0,50 msk
- Matfett15 g
- Mjölk0,50 dl
- Grädde0,50 kg
- Salt, peppar
TILLAGNING
Blomkålspuré kan ersättas med Broccolipuré 3703, Bönpuré 3745, Grov grönsakspuré 3725, Grön sparrispuré 3701, Jordärtskockspuré 58717, Majspuré 3719, Morotspuré 3727, Morotspuré ekologisk 21808, Palsternackspuré 3749, Selleripuré 3723 eller Ärtpuré 3726.
1. Smält matfettet. Rör i mjölet.
2. Späd med mjölk och grädde. Koka ca 5 min.
3. Blanda i purén. Vispa i berikningspulver. Hetta upp. Smaksätt.
TIPS!
Det går bra att byta ut blomkålspurén till någon annan grönsakspuré.
Stuvning är gott och går att använda till mycket. I detta recept är basen Findus blomkålspuré, som har en mild och len smak och gör sig perfekt till en grönsaksstuvning.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)2082,56 kcal
- Energi (kJ)8714,28 kJ
- Fett215,71 g
- Enkelomättade fettsyror53,94 g
- Fleromättade fettsyror5,94 g
- Mättade fettsyror137,56 g
- Fibrer1,01 g
- Järn1,60 mg
- Kalcium505,89 mg
- Kalium755,50 mg
- Kolesterol615,05 mg
- Kolhydrater26,76 g
- Disackarider15,92 g
- Magnesium73,50 mg
- Natrium211,50 mg
- Niacin1,52 mg
- Protein15,95 g
- Riboflavin0,63 mg
- Tiamin0,25 mg
- Vatten318,39 g
- Vitamin B122,28 µg
- Vitamin B60,22 mg
- Vitamin C20,30 mg
- Vitamin D2,03 µg
- Vitamin E6,21 mg
- Zink2,27 mg