Grönsaksstuvning

GRÖNSAKSSTUVNING

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Blomkålspuré kan ersättas med Broccolipuré 3703, Bönpuré 3745, Grov grönsakspuré 3725,  Grön sparrispuré 3701, Jordärtskockspuré 58717, Majspuré 3719, Morotspuré 3727, Morotspuré ekologisk 21808, Palsternackspuré 3749, Selleripuré 3723 eller Ärtpuré 3726.

  2. 1.  Smält matfettet. Rör i mjölet.

  3. 2.  Späd med mjölk och grädde. Koka ca 5 min.

  4. 3.  Blanda i purén. Vispa i berikningspulver. Hetta upp. Smaksätt.

  5. TIPS!
    Det går bra att byta ut blomkålspurén till någon annan grönsakspuré. 

    Stuvning är gott och går att använda till mycket. I detta recept är basen Findus blomkålspuré, som har en mild och len smak och gör sig perfekt till en grönsaksstuvning. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    2082,56 kcal
  • Energi (kJ)
    8714,28 kJ
  • Fett
    215,71 g
  • Enkelomättade fettsyror
    53,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,94 g
  • Mättade fettsyror
    137,56 g
  • Fibrer
    1,01 g
  • Järn
    1,60 mg
  • Kalcium
    505,89 mg
  • Kalium
    755,50 mg
  • Kolesterol
    615,05 mg
  • Kolhydrater
    26,76 g
  • Disackarider
    15,92 g
  • Magnesium
    73,50 mg
  • Natrium
    211,50 mg
  • Niacin
    1,52 mg
  • Protein
    15,95 g
  • Riboflavin
    0,63 mg
  • Tiamin
    0,25 mg
  • Vatten
    318,39 g
  • Vitamin B12
    2,28 µg
  • Vitamin B6
    0,22 mg
  • Vitamin C
    20,30 mg
  • Vitamin D
    2,03 µg
  • Vitamin E
    6,21 mg
  • Zink
    2,27 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet