Grundrecept grönsaksgelé med sopp- och såsbas, berikad

GRUNDRECEPT GRÖNSAKSGELÉ med Sopp- och såsbas, berikad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Blomkålspuré kan ersättas med Broccolipuré 3703, Bönpuré 3745, Grov grönsakspuré 3725,  Grön sparrispuré 3701, Jordärtskockspuré 58717, Majspuré 3719, Morotspuré 3727, Morotspuré ekologisk 21808, Palsternackspuré 3749, Selleripuré 3723 eller Ärtpuré 3726.

  2. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  3. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  4. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl. Serveras kall.

  5. TIPS!
    OBS! Vid majsgelé – använd dubbel mängd gelatin.

  6. Grönsaksgelé är ett bra tillbehör för fisk- eller köttgelé. Men också gott som en vegetarisk rätt och servera med andra tillbehör. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    69,50 kcal
  • Energi (kJ)
    291 kJ
  • Fett
    4,50 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,25 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,95 g
  • Mättade fettsyror
    1,10 g
  • Fibrer
    0,90 g
  • Järn
    1,30 mg
  • Kalcium
    70 mg
  • Kalium
    175 mg
  • Kolhydrater
    4,05 g
  • Magnesium
    33 mg
  • Niacin
    2,15 mg
  • Protein
    2,85 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vitamin B12
    0,55 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    24,50 mg
  • Vitamin D
    2,45 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    0,90 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet