
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad *1 g
- Buljongpulver
TILLAGNING
Blomkålspuré kan ersättas med Broccolipuré 3703, Bönpuré 3745, Grov grönsakspuré 3725, Grön sparrispuré 3701, Jordärtskockspuré 58717, Majspuré 3719, Morotspuré 3727, Morotspuré ekologisk 21808, Palsternackspuré 3749, Selleripuré 3723 eller Ärtpuré 3726.
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl. Serveras kall.
TIPS!
OBS! Vid majsgelé – använd dubbel mängd gelatin.Grönsaksgelé är ett bra tillbehör för fisk- eller köttgelé. Men också gott som en vegetarisk rätt och servera med andra tillbehör.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)69,50 kcal
- Energi (kJ)291 kJ
- Fett4,50 g
- Enkelomättade fettsyror2,25 g
- Fleromättade fettsyror0,95 g
- Mättade fettsyror1,10 g
- Fibrer0,90 g
- Järn1,30 mg
- Kalcium70 mg
- Kalium175 mg
- Kolhydrater4,05 g
- Magnesium33 mg
- Niacin2,15 mg
- Protein2,85 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C24,50 mg
- Vitamin D2,45 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink0,90 mg