GRUNDRECEPT KÖTTGELÉ med Sopp- och såsbas, berikad

Klimatberäknat lågt C02e värde. Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Kycklingpuré kan ersättas med Kalvpuré 3736, Oxpuré 3730 eller Skinkpuré 3737.

  2. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  3. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  4. 3.  Smaksätt och ev färgsätt. Låt stelna i kyl.

  5. Serveras kall med tjock sås.

  6. TIPS!
    Variera smaksättningen efter normalkostens recept.

  7. Servera köttgelén tillsammans med grönsaksgelé och häll den näringsberikade såsen över för en komplett middag.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    107,50 kcal
  • Energi (kJ)
    449,50 kJ
  • Fett
    6,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,50 g
  • Mättade fettsyror
    1,45 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,20 mg
  • Kalcium
    62,50 mg
  • Kalium
    155 mg
  • Kolhydrater
    5,05 g
  • Magnesium
    35,50 mg
  • Niacin
    5,10 mg
  • Protein
    6,90 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vitamin B12
    0,65 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,50 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    1,05 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet