KALKONKRYDDAD GELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde. Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl. Pensla kalkonen med sockerkulör före "tranchering".

  4. TIPS!
    Vid tillagning av Rökt kalkon, tillsätt Hickory Liquid Smoke 0,5 krm/port samt röd karamellfärg.

  5. Kalkonkryddad gelé, gjord på Findus kycklingpuré, som är gjord på finpasserat kycklingkött. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    107,50 kcal
  • Energi (kJ)
    449,50 kJ
  • Fett
    6,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,50 g
  • Mättade fettsyror
    1,45 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,20 mg
  • Kalcium
    62,50 mg
  • Kalium
    155 mg
  • Kolhydrater
    5,05 g
  • Magnesium
    35,50 mg
  • Niacin
    5,10 mg
  • Protein
    6,90 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vitamin B12
    0,65 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,50 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    1,05 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet