Kyckling, kokt eller stekt

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. Pensla stekt kyckling med sockerkulör före "tranchering".

  5. Kyckling i gelékonsistens så att även de med dysfagi kan njuta av kyckling. Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och vinbärsgelé.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    961,03 kcal
  • Energi (kJ)
    4020,07 kJ
  • Fett
    36,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,45 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,40 g
  • Mättade fettsyror
    17,60 g
  • Järn
    4,60 mg
  • Kalcium
    656,10 mg
  • Kalium
    1947,20 mg
  • Kolesterol
    418,50 mg
  • Kolhydrat
    24 g
  • Disackarider
    23,65 g
  • Magnesium
    183,30 mg
  • Natrium
    583,20 mg
  • Niacin
    41,35 mg
  • Protein
    133 g
  • Riboflavin
    1,40 mg
  • Tiamin
    0,60 mg
  • Vatten
    807,76 g
  • Vitamin B12
    4,85 µg
  • Vitamin B6
    2,35 mg
  • Vitamin C
    3 mg
  • Vitamin D
    2,05 µg
  • Vitamin E
    5,90 mg
  • Zink
    9,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet