INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Crème fraiche0,50 dl
- Worchestershiresås2 g
- Gelatinblad1,60 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall med tjock sås, potatismos och grönsaksgelé.En fantastiskt god laxmousse med mycket smak. Lagad i en geléanpassad konsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)255,64 kcal
- Energi (kJ)1071,26 kJ
- Fett21,49 g
- Enkelomättade fettsyror3,97 g
- Fleromättade fettsyror0,25 g
- Mättade fettsyror11,72 g
- Järn0,04 mg
- Kalcium39,50 mg
- Kalium55 mg
- Kolesterol48 mg
- Kolhydrater3,78 g
- Disackarider1,30 g
- Monosackarider0,03 g
- Magnesium4 mg
- Natrium14 mg
- Niacin0,02 mg
- Protein12,38 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten29,95 g
- Vitamin B120,09 µg
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin D0,12 µg
- Vitamin E0,40 mg
- Zink0,17 mg