Matjesill eller ansjovis

MATJESILL eller ANSJOVIS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall med potatismos, gräddfil och tomatgelé.

  5. Matjesill eller ansjovis i gelékonsistens är ett utmärkt alternativ att servera. Bjud på det under årets alla högtider.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    149,75 kcal
  • Energi (kJ)
    626,30 kJ
  • Fett
    7,35 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,48 g
  • Mättade fettsyror
    1,18 g
  • Järn
    0,36 mg
  • Kalcium
    16,50 mg
  • Kalium
    168,80 mg
  • Kolesterol
    21,38 mg
  • Kolhydrater
    9,95 g
  • Disackarider
    7,20 g
  • Monosackarider
    0,77 g
  • Sackaros
    7,15 g
  • Magnesium
    16,75 mg
  • Natrium
    519,75 mg
  • Niacin
    2,45 mg
  • Protein
    10,91 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    23,89 g
  • Vitamin B12
    2,92 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin D
    5,42 µg
  • Vitamin E
    0,77 mg
  • Zink
    0,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet