INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sillspad, silat45 g
- Gelatinblad2,50 g
- Ev röd karamellfärg
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall med potatismos, gräddfil och tomatgelé.Matjesill eller ansjovis i gelékonsistens är ett utmärkt alternativ att servera. Bjud på det under årets alla högtider.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)149,75 kcal
- Energi (kJ)626,30 kJ
- Fett7,35 g
- Enkelomättade fettsyror2,97 g
- Fleromättade fettsyror1,48 g
- Mättade fettsyror1,18 g
- Järn0,36 mg
- Kalcium16,50 mg
- Kalium168,80 mg
- Kolesterol21,38 mg
- Kolhydrater9,95 g
- Disackarider7,20 g
- Monosackarider0,77 g
- Sackaros7,15 g
- Magnesium16,75 mg
- Natrium519,75 mg
- Niacin2,45 mg
- Protein10,91 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten23,89 g
- Vitamin B122,92 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin D5,42 µg
- Vitamin E0,77 mg
- Zink0,33 mg