Matjesill eller ansjovis

Matjessill eller ansjovis

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och eventuellt färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall med potatismos, gräddfil och tomatgelé.

  5. Matjesill eller ansjovis i gelékonsistens är ett utmärkt alternativ att servera. Bjud på det under årets alla högtider, det funkar såväl till midsommar som till julbordet.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    189,21 kcal
  • Energi (kJ)
    791,75 kJ
  • Fett
    10,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,25 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,72 g
  • Mättade fettsyror
    2,35 g
  • Järn
    0,64 mg
  • Kalcium
    25,63 mg
  • Kalium
    381,55 mg
  • Kolesterol
    62,45 mg
  • Kolhydrater
    5,45 g
  • Disackarider
    2,70 g
  • Monosackarider
    2,74 g
  • Sackaros
    2,70 g
  • Magnesium
    30,07 mg
  • Natrium
    1155,30 mg
  • Niacin
    2,07 mg
  • Protein
    18,45 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    59,94 g
  • Vitamin B12
    5,20 µg
  • Vitamin B6
    0,27 mg
  • Vitamin D
    3,17 µg
  • Vitamin E
    0,79 mg
  • Zink
    1,11 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet