INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatismospulver25 g
- Mjölk2 dl
- Matfett5 g
- Gelatinblad3,20 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Tillaga potatismos. Smaksätt.
2. Tillsätt gelatin. Häll upp och låt stelna i kyl.
Erbjud geléat potatismos som tillbehör som ett alternativ på veckans matsedel. Perfekt för den som önskar gelékonsistensanpassad kost.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)177,99 kcal
- Energi (kJ)744,92 kJ
- Fett10,65 g
- Enkelomättade fettsyror2,64 g
- Fleromättade fettsyror0,36 g
- Mättade fettsyror6,83 g
- Fibrer0,30 g
- Järn0,14 mg
- Kalcium249,50 mg
- Kalium384,50 mg
- Kolesterol34,15 mg
- Kolhydrater12,90 g
- Disackarider9,90 g
- Monosackarider0,13 g
- Sackaros0,05 g
- Magnesium26,50 mg
- Natrium177 mg
- Niacin0,42 mg
- Protein7,59 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten196,55 g
- Vitamin B121,18 µg
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin C2,70 mg
- Vitamin D2,05 µg
- Vitamin E0,31 mg
- Zink0,94 mg