Rödkåls-/brunkålsgelé

RÖDKÅLS-/BRUNKÅLSGELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk
    1 msk
  • Rödkåls-/Brunkålsspad
    7,50 g
  • Gelatinblad
    0,80 g
  • Socker/Sirap
    0,50 tsk
  • Vinbärssaft (till rödkål)
    1 tsk
  • Ättika, 12% (till brunkål)
    0,50 tsk
  • Salt, peppar
  • Röd karamellfärg/Sockerkulör

TILLAGNING

  1. 1.  Blöttlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré, mjölk och rödkåls/brunkålsspad. Smaksätt och färgsätt.

  3. 3.  Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall.

  5. Servera en rödkål- eller brunkålsgelé som ett gott och smakrikt tillbehör.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    41,43 kcal
  • Energi (kJ)
    172,92 kJ
  • Fett
    0,54 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,04 g
  • Mättade fettsyror
    0,32 g
  • Fibrer
    0,54 g
  • Järn
    0,19 mg
  • Kalcium
    25,46 mg
  • Kalium
    86,86 mg
  • Kolesterol
    1,55 mg
  • Kolhydrater
    7,65 g
  • Disackarider
    5,32 g
  • Monosackarider
    1,53 g
  • Sackaros
    4,60 g
  • Magnesium
    4,91 mg
  • Natrium
    7,26 mg
  • Niacin
    0,19 mg
  • Protein
    1,09 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    24,03 g
  • Vitamin B12
    0,09 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    6,09 mg
  • Vitamin D
    0,15 µg
  • Vitamin E
    0,02 mg
  • Zink
    0,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet