INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk1 msk
- Rödkåls-/Brunkålsspad7,50 g
- Gelatinblad0,80 g
- Socker/Sirap0,50 tsk
- Vinbärssaft (till rödkål)1 tsk
- Ättika, 12% (till brunkål)0,50 tsk
- Salt, peppar
- Röd karamellfärg/Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blöttlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré, mjölk och rödkåls/brunkålsspad. Smaksätt och färgsätt.
3. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall.Servera en rödkål- eller brunkålsgelé som ett gott och smakrikt tillbehör.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)41,43 kcal
- Energi (kJ)172,92 kJ
- Fett0,54 g
- Enkelomättade fettsyror0,11 g
- Fleromättade fettsyror0,04 g
- Mättade fettsyror0,32 g
- Fibrer0,54 g
- Järn0,19 mg
- Kalcium25,46 mg
- Kalium86,86 mg
- Kolesterol1,55 mg
- Kolhydrater7,65 g
- Disackarider5,32 g
- Monosackarider1,53 g
- Sackaros4,60 g
- Magnesium4,91 mg
- Natrium7,26 mg
- Niacin0,19 mg
- Protein1,09 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten24,03 g
- Vitamin B120,09 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C6,09 mg
- Vitamin D0,15 µg
- Vitamin E0,02 mg
- Zink0,19 mg