Sillgelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och sillspad. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  3. TIPS!
    Serveras kall.

  4. Sillgelé är lagat på Findus torskpuré, som är en fin och smakfull puré. Gjord på finpasserat MSC-märkt torskkött. Purén gör matlagningen enkel då den kommer i lösfrysta bitar.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    155,09 kcal
  • Energi (kJ)
    649 kJ
  • Fett
    8,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,58 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,29 g
  • Mättade fettsyror
    1,99 g
  • Järn
    0,42 mg
  • Kalcium
    41,73 mg
  • Kalium
    286,85 mg
  • Kolesterol
    64,70 mg
  • Magnesium
    24,83 mg
  • Natrium
    2685,01 mg
  • Niacin
    3,56 mg
  • Protein
    19,02 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    61,85 g
  • Vitamin B12
    3,45 µg
  • Vitamin B6
    0,17 mg
  • Vitamin D
    4,66 µg
  • Vitamin E
    1,37 mg
  • Zink
    0,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet