Torsk- och kaviargelé

TORSK- OCH KAVIARGELÉ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Crème fraiche
    0,50 dl
  • Kaviar
    0,50 msk
  • Gelatinblad
    1,60 g
  • Dill, torkad, stött
    1 g
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och crème fraiche. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. Serveras kall med crème fraiche, potatismos och grönsaksgelé.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    232,25 kcal
  • Energi (kJ)
    972 kJ
  • Fett
    20,73 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,17 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,79 g
  • Mättade fettsyror
    11,38 g
  • Järn
    0,16 mg
  • Kalcium
    47,26 mg
  • Kalium
    204,97 mg
  • Kolesterol
    48 mg
  • Kolhydrater
    3,72 g
  • Disackarider
    2,18 g
  • Monosackarider
    0,04 g
  • Sackaros
    0,89 g
  • Magnesium
    14,44 mg
  • Natrium
    161 mg
  • Niacin
    2,02 mg
  • Protein
    8,32 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    32,47 g
  • Vitamin B12
    0,69 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    2,44 mg
  • Vitamin D
    0,58 µg
  • Vitamin E
    1,27 mg
  • Zink
    0,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet