Torsk- och kaviargelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Crème fraiche
    5 dl
  • Kaviar
    5 msk
  • Gelatinblad (Klimat)
    16 g
  • Dill, torkad, stött
    1,50 msk
  • Buljongpulver
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm puré och crème fraiche. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. Tips!

  5. Serveras kall med crème fraiche, potatismos och grönsaksgelé.

  6. Erbjud denna torsk- och kaviargelé som ett alternativ till veckans fisk. Gjord på Findus MSC-märkta torskpuré vilken kommer i lösfrysta bitar för enkel hantering.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    74,52 kcal
  • Energi (kJ)
    311,85 kJ
  • Fett
    2,73 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,38 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,79 g
  • Mättade fettsyror
    0,22 g
  • Fiber
    0,01 g
  • Järn
    0,11 mg
  • Kalcium
    8,36 mg
  • Kalium
    223,24 mg
  • Kolesterol
    32,88 mg
  • Kolhydrat
    1,23 g
  • Disackarider
    0,95 g
  • Sackaros
    0,95 g
  • Magnesium
    14,84 mg
  • Natrium
    345,91 mg
  • Niacin
    1,13 mg
  • Protein
    11,16 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    43,63 g
  • Vitamin B12
    1,31 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    2,71 mg
  • Vitamin D
    1,02 µg
  • Vitamin E
    0,84 mg
  • Zink
    0,46 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet