INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Crème fraiche5 dl
- Kaviar5 msk
- Gelatinblad (Klimat)16 g
- Dill, torkad, stött1,50 msk
- Buljongpulver
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm puré och crème fraiche. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
Tips!
Serveras kall med crème fraiche, potatismos och grönsaksgelé.
Erbjud denna torsk- och kaviargelé som ett alternativ till veckans fisk. Gjord på Findus MSC-märkta torskpuré vilken kommer i lösfrysta bitar för enkel hantering.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)74,52 kcal
- Energi (kJ)311,85 kJ
- Fett2,73 g
- Enkelomättade fettsyror1,38 g
- Fleromättade fettsyror0,79 g
- Mättade fettsyror0,22 g
- Fiber0,01 g
- Järn0,11 mg
- Kalcium8,36 mg
- Kalium223,24 mg
- Kolesterol32,88 mg
- Kolhydrat1,23 g
- Disackarider0,95 g
- Sackaros0,95 g
- Magnesium14,84 mg
- Natrium345,91 mg
- Niacin1,13 mg
- Protein11,16 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten43,63 g
- Vitamin B121,31 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C2,71 mg
- Vitamin D1,02 µg
- Vitamin E0,84 mg
- Zink0,46 mg