Bakad kapkummelfilé under knaprigt osttäcke med saffransmos och örtsås

Bakad Kapkummelfilé under knaprigt osttäcke med saffransmos & örtsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillagning:
    1.  Tina fiskfiléerna. Blanda ingredienserna till osttäcket och fördela över fisken.

  2. 2.  Tillaga i konvektionsugn 180º C, ca 20 minuter.
    (till fiskens centrumtemperatur är ca 60º C)

    Såsen
    1.  Fräs lök i margarin. Tillsätt puré, buljong och vispgrädde. 

  3. 2.  Red till önskad konsistens. Tillsätt kryddor. Smaksätt.

  4. 3.  Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Hetta upp.

    Saffranmos
    1.  Koka potatis och mosa den. Tillsätt puré och smör. Smaksätt.

  5. 2.  Servera med kokt morotsmix robust med matfett och standardmjölk.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119, smält matfett och blanda med mjukost. Pensla över torsktimbalen. Ersätt grönsakerna med Morotstimbal, Findus 29111. Ersätt lök i såsen med lökpulver.

    Gelékonsistens: Torskgelé se MRS och morotsgelé se MRS, potatismos, uteslut örter och lök i såsen och förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.

    Flytande konsistens: 90 g Torskpuré, Findus 3728 och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med crème fraiche smaksatt med selleripuré.  

    MRS = Mätt Rätt & Slätt.

  6. TIPS!
    Toppa med lite färsk persilja.

  7. Kapkummelfilé, bakad under ett knaprigt, gott osttäcke, serveras här tillsammans med en härligt gul och smakfull saffransmos och örtsås. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    593,78 kcal
  • Energi (kJ)
    2484,65 kJ
  • Fett
    41,28 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,85 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,31 g
  • Mättade fettsyror
    18,42 g
  • Fibrer
    5,66 g
  • Järn
    2,87 mg
  • Kalcium
    303,74 mg
  • Kalium
    1137,94 mg
  • Kolesterol
    97,37 mg
  • Kolhydrater
    34,56 g
  • Disackarider
    7,43 g
  • Monosackarider
    4,83 g
  • Sackaros
    1,80 g
  • Magnesium
    66,94 mg
  • Natrium
    676,02 mg
  • Niacin
    3,98 mg
  • Protein
    19,08 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    328,56 g
  • Vitamin B12
    0,94 µg
  • Vitamin B6
    0,51 mg
  • Vitamin C
    38,41 mg
  • Vitamin D
    2,67 µg
  • Vitamin E
    7,13 mg
  • Zink
    1,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning