Grov Stekt fläskpaté med löksås, potatis och gulbeta

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm Grov Stekt fläskpaté från djupfryst, med lock enligt tillagningsanvisningen på förpackningen. Tillaga i 100% ånga.

    Löksås
    1.  Skala och hacka ner löken. Fräs sakta på svag värme i fettet och tillsätt mjölet. Häll på mjölk, Berikning Majsvälling och buljong under vispning.

  2. 2.  Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och
    peppar.

  3. 3.  Koka upp vatten med olja och koka gulbetorna
    mjuka eller ånga dem i ugnen 100°C. Häll av vattnet och vänd i hackad persilja.

  4. TIPS!
    Servera med kokt potatis och lingon.

  5. Laga och servera grov stekt fläskpaté till middag, tillsammans med en god löksås, potatis och gulbeta blir denna rätt en riktig höjdare.   

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    419,90 kcal
  • Energi (kJ)
    1757,54 kJ
  • Fett
    19,73 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,10 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,14 g
  • Mättade fettsyror
    5,78 g
  • Fibrer
    4,65 g
  • Järn
    1,71 mg
  • Kalcium
    173,52 mg
  • Kalium
    871,22 mg
  • Kolesterol
    15,11 mg
  • Kolhydrater
    43,24 g
  • Disackarider
    9,40 g
  • Monosackarider
    3,81 g
  • Sackaros
    4,71 g
  • Magnesium
    55 mg
  • Natrium
    559,98 mg
  • Niacin
    5,67 mg
  • Protein
    15,01 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,42 mg
  • Vatten
    228,63 g
  • Vitamin B12
    0,54 µg
  • Vitamin B6
    0,34 mg
  • Vitamin C
    29,97 mg
  • Vitamin D
    1,76 µg
  • Vitamin E
    2,05 mg
  • Zink
    1,61 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet