Kycklingspett

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Dela patéerna. Trä upp på grillspett. Pensla. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min.

  4. Tips!
    Servera varma eller kalla med en god sås.

  5. Laga detta recept på kycklingspett i grov patékonsistens. De är lika goda kalla som varma och passar därför bra att servera tillsammans med goda tillbehör under hela året.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    80,72 kcal
  • Energi (kJ)
    337,68 kJ
  • Fett
    2,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,07 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,23 g
  • Mättade fettsyror
    0,88 g
  • Järn
    0,56 mg
  • Kalcium
    12 mg
  • Kalium
    208 mg
  • Kolesterol
    30,40 mg
  • Magnesium
    15,20 mg
  • Natrium
    720 mg
  • Niacin
    4,24 mg
  • Protein
    14,64 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,67 mg
  • Vatten
    59,60 g
  • Vitamin B12
    0,64 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin D
    0,50 µg
  • Vitamin E
    0,24 mg
  • Zink
    1,44 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet