Porterstek, slottsstek

PORTERSTEK, SLOTTSTEK

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning. Förvärm ugnen.

  3. 3.  Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min.

  4. TIPS!
    Servera hel eller skivad med sås, potatis, grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker och gelé.

  5. Porterstek/slottstek, är ett gott och utmärkt middagstips. En middagsrätt som passar perfekt att bjuda på under kalla höst- och vinterdagar.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    160,80 kcal
  • Energi (kJ)
    674,40 kJ
  • Fett
    11,20 g
  • Mättade fettsyror
    2,16 g
  • Fibrer
    0,16 g
  • Järn
    1,04 mg
  • Kalcium
    20 mg
  • Kalium
    160 mg
  • Kolhydrater
    4 g
  • Magnesium
    12 mg
  • Niacin
    4,24 mg
  • Protein
    11,20 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vitamin D
    0,40 µg
  • Zink
    1,76 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet