TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning. Förvärm ugnen.
3. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 13-17 min.
TIPS!
Servera hel eller skivad med sås, potatis, grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker och gelé.Porterstek/slottstek, är ett gott och utmärkt middagstips. En middagsrätt som passar perfekt att bjuda på under kalla höst- och vinterdagar.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)160,80 kcal
- Energi (kJ)674,40 kJ
- Fett11,20 g
- Mättade fettsyror2,16 g
- Fibrer0,16 g
- Järn1,04 mg
- Kalcium20 mg
- Kalium160 mg
- Kolhydrater4 g
- Magnesium12 mg
- Niacin4,24 mg
- Protein11,20 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vitamin D0,40 µg
- Zink1,76 mg