
TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 5 min. Häll stekflott över.
TIPS!
Servera med bruna bönor eller löksås, potatis, grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.Stekt fläsk är en riktig klassiker och favorit hos många. Laga detta recept i grov patékonsistens och servera med goda tillbehör. Funkar lika bra till höst som till vinter.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)80,72 kcal
- Energi (kJ)337,68 kJ
- Fett2,40 g
- Enkelomättade fettsyror1,07 g
- Fleromättade fettsyror0,23 g
- Mättade fettsyror0,88 g
- Järn0,56 mg
- Kalcium12 mg
- Kalium208 mg
- Kolesterol30,40 mg
- Magnesium15,20 mg
- Natrium720 mg
- Niacin4,24 mg
- Protein14,64 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,67 mg
- Vatten59,60 g
- Vitamin B120,64 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin D0,50 µg
- Vitamin E0,24 mg
- Zink1,44 mg