Stekt fläsk

STEKT FLÄSK

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 5 min. Häll stekflott över.

  4. TIPS!
    Servera med bruna bönor eller löksås, potatis, grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.

  5. Stekt fläsk är en riktig klassiker och favorit hos många. Laga detta recept i grov patékonsistens och servera med goda tillbehör.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    177,60 kcal
  • Energi (kJ)
    744 kJ
  • Fett
    12 g
  • Mättade fettsyror
    2,32 g
  • Fibrer
    0,08 g
  • Järn
    0,56 mg
  • Kalcium
    20 mg
  • Kalium
    160 mg
  • Kolhydrater
    8,80 g
  • Magnesium
    12 mg
  • Niacin
    3,52 mg
  • Protein
    8,80 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vitamin D
    0,48 µg
  • Zink
    0,80 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet