TILLAGNING
1. Värm från djupfryst, med lock till 70°C centrumtemperatur.
2. Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 5 min. Häll stekflott över.
TIPS!
Servera med bruna bönor eller löksås, potatis, grov grönsakspaté eller välkokta grönsaker.Stekt fläsk är en riktig klassiker och favorit hos många. Laga detta recept i grov patékonsistens och servera med goda tillbehör.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)177,60 kcal
- Energi (kJ)744 kJ
- Fett12 g
- Mättade fettsyror2,32 g
- Fibrer0,08 g
- Järn0,56 mg
- Kalcium20 mg
- Kalium160 mg
- Kolhydrater8,80 g
- Magnesium12 mg
- Niacin3,52 mg
- Protein8,80 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vitamin D0,48 µg
- Zink0,80 mg