Kycklinggryta med grönkålssauterad potatis och broccoli
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kycklinggryta
- Kycklingstrimlor FINDUS 96012866400 g
- Sås à 1 dl
- Hönsbuljong ätfärdig6 dl
- Majsstärkelse100 g
- Vinglögg2 dl
- Smör100 g
- Salt 1 kg
- Grönkålssauterad potatis à 90 g
- Extra smör100 g
- Potatis kokt750 g
- Grönkål, lösfryst FINDUS 96008251150 g
- Farinsocker (Klimat)
- Salt
- Smör
- Peppar
- Broccolibuketter FINDUS 96008187350 g
- Smör50 g
TILLAGNING
Kycklinggryta
1. Värm Kycklingstrimlor enligt anvisning på förpackningen.
Sås
1. Blanda puréer, buljong och glögg. Red av med majsstärkelse. Blanka av med smör. Till E-kost tillsätt Berikning Majsvälling och extra smör. Smaksätt.2. Häll såsen över de varma kycklingstrimlorna.
Grönkålssauterad potatis
1. Tärna potatis och sautera med grönkål. Smaksätt.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt kycklingstrimlor med Grov kycklingpaté, Findus 96008719, strimla dessa.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt kycklingstrimlor med Timbalgrytbitar, kyckling, Findus 96008717. Broccoli ersätts med Broccolitimbal 96008603.
Gelékonsistens: Stekt kycklinggelé se MRS, potatismos, förtjocka såsen med Thick & Easy, Findus 96012898, broccoligelé se MRS.
Flytande konsistens: Broccolisoppa med kyckling se MRS. Servera med svart vinbärspuré.
MRS = kokboken Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera med broccoli.Servera en fantastiskt god kycklinggryta med många härliga smaker. För en fulländad måltid, erbjud grönkålssauterad potatis och broccoli till. En smakrik vardagsrätt!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)442,49 kcal
- Energi (kJ)1851,24 kJ
- Fett23,75 g
- Enkelomättade fettsyror5,78 g
- Fleromättade fettsyror1,64 g
- Mättade fettsyror14,77 g
- Fiber5,84 g
- Järn1,83 mg
- Kalcium129,69 mg
- Kalium795 mg
- Kolesterol91,20 mg
- Kolhydrat34,83 g
- Disackarider4,21 g
- Monosackarider4,40 g
- Sackaros1,68 g
- Magnesium54,73 mg
- Natrium486,61 mg
- Niacin7,78 mg
- Protein16,37 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten194,96 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,57 mg
- Vitamin C84,83 mg
- Vitamin D1,53 µg
- Vitamin E3,69 mg
- Zink1,01 mg