Scones

Scones

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Sätt ugnen på 220°C.

  2. 2.  Blanda vetemjöl, Berikning Majsvälling, bakpulver, salt och eventuellt smaksättning i en bunke. 

  3. 3.  Finfördela smör i mjölblandningen. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg.

  4. 4.  Dela upp degen i 16 st bullar. Lägg sconsen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

  5. Tips!
    Servera scones rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad eller sylt och vispad grädde. 

  6. Näringsberikade scones som ger tillskott på energi och protein. Lika gott som det är nyttigt! 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    116,15 kcal
  • Energi (kJ)
    485,98 kJ
  • Fett
    3,90 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,37 g
  • Mättade fettsyror
    2,26 g
  • Fiber
    0,76 g
  • Järn
    0,50 mg
  • Kalcium
    115,73 mg
  • Kalium
    87,50 mg
  • Kolesterol
    9,33 mg
  • Kolhydrat
    16,94 g
  • Disackarider
    1,90 g
  • Monosackarider
    0,43 g
  • Sackaros
    0,05 g
  • Magnesium
    7,83 mg
  • Natrium
    267,42 mg
  • Niacin
    0,31 mg
  • Protein
    2,80 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    14,68 g
  • Vitamin B12
    0,11 µg
  • Vitamin B6
    0,05 mg
  • Vitamin C
    3,40 mg
  • Vitamin D
    0,62 µg
  • Vitamin E
    0,73 mg
  • Zink
    0,27 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet