Äggtoddy med päron och kardemumma

Äggtoddy med päron och kardemumma

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm mjölken med kanelstången, lägg i Päronpuré och smälta ner. Vispa upp ägg och strösocker pösigt, vispa i Berikning Majsvällingpulver.

  2. 2.  Tillsätt den varma mjölken under omrörning. Spetsa gärna äggtoddyn med cognac.

  3. Grov patékonsistens: Se ovan

  4. Timbalkonsistens: Se ovan

  5. Gelékonsistens: Se ovan. Förtjocka med extra Berikning Majsvällingpulver eller Thick & Easy, Findus 22360

  6. Flytande konsistens: Se ovan

  7. TIPS!
    Servera i glas och strö på kardemumma.

  8. En riktigt god äggtoddy med smak av päron och kardemumma, berikad med protein. Ett bra mellanmål helt enkelt! 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    168,82 kcal
  • Energi (kJ)
    706,28 kJ
  • Fett
    7,45 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,96 g
  • Mättade fettsyror
    2,88 g
  • Fibrer
    1,74 g
  • Järn
    1,40 mg
  • Kalcium
    164,05 mg
  • Kalium
    242,54 mg
  • Kolesterol
    149,21 mg
  • Kolhydrater
    18,15 g
  • Disackarider
    10,90 g
  • Monosackarider
    4,04 g
  • Sackaros
    5,51 g
  • Magnesium
    16,84 mg
  • Natrium
    78,80 mg
  • Niacin
    0,41 mg
  • Protein
    6,37 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    96,03 g
  • Vitamin B12
    1 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    9,37 mg
  • Vitamin D
    2,32 µg
  • Vitamin E
    4,05 mg
  • Zink
    0,98 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet