FISKGRATÄNG MED KAVIAR OCH DILL

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg potatismos i botten på en smord form.

  2. 2.  Täck med timbaler.

  3. 3.  Blanda Sopp- och såsbas, crème fraiche, Kalles kaviar och dill. Häll blandningen över. Täck med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 45 min.

  5. TIPS!
    Servera med sås eller smält smör och Ärttimbal, Findus 29110.

  6. 16 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm. Skär i bitar och servera med smält smör.

  7. Fiskgratäng i timbalkonsistens som i detta recept även innehåller både kaviar och dill, vilket förhöjer smaken och ger fin färg till gratängen. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    401,02 kcal
  • Energi (kJ)
    1674,54 kJ
  • Fett
    24,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,51 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,84 g
  • Mättade fettsyror
    3,54 g
  • Fiber
    1,95 g
  • Järn
    0,71 mg
  • Kalcium
    63,88 mg
  • Kalium
    531 mg
  • Kolesterol
    2,17 mg
  • Kolhydrat
    26,88 g
  • Disackarider
    1,78 g
  • Monosackarider
    0,26 g
  • Sackaros
    0,20 g
  • Magnesium
    40,26 mg
  • Natrium
    380,93 mg
  • Niacin
    6,83 mg
  • Protein
    18,15 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vatten
    94,10 g
  • Vitamin B12
    0,18 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    15,02 mg
  • Vitamin D
    2,83 µg
  • Vitamin E
    0,61 mg
  • Zink
    0,71 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet