Grundrecept fisktimbal med omelett- och timbalbas

GRUNDRECEPT FISKTIMBAL med omelett- och timbalbas

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Torskpuré kan ersättas med Fisk- och räkpuré 3717 eller Lax- och fiskpuré 58989.

  2. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda och smaksätt.

  3. 2.  För att skiva tillsätt Thick & Easy™. 0,5 msk (2,3 g) per portion. För att spritsa tillsätt Thick & Easy™. 1 msk (4,5 g) per portion.

  4. 3.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  5. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  6. TIPS!
    Variera smaksättningen efter normalkostens recept. Lämplig innertemperatur är ca 80°C.

  7. Detta grundrecept på fisktimbal är lagat med Findus omelett- och timbalbas som gör matlagningen enklare. Perfekt att använda för timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    131,67 kcal
  • Energi (kJ)
    551,39 kJ
  • Fett
    7,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,90 g
  • Mättade fettsyror
    2,04 g
  • Järn
    0,84 mg
  • Kalcium
    51 mg
  • Kalium
    240 mg
  • Kolhydrater
    3,45 g
  • Magnesium
    18 mg
  • Niacin
    3,48 mg
  • Protein
    13,32 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vitamin B12
    0,42 µg
  • Vitamin D
    0,60 µg
  • Zink
    0,78 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet