GRUNDRECEPT KÖTTIMBAL med omelett- och timbalbas

Klimatberäknat lågt C02e värde. Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Kycklingpuré kan ersättas med Kalvpuré 3736, Oxpuré 3730 eller Skinkpuré 3737.

  2. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda. Smaksätt och ev färgsätt.

  3. 2.  För att skiva tillsätt Thick & Easy™. 0,5 msk (2,3 g) per portion. För att spritsa tillsätt Thick & Easy™. 1 msk (4,5 g) per portion.

  4. 3.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  5. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  6. TIPS!
    Variera färg- och smaksättningen efter normalkostens recept. Lämplig innertemperatur är ca 80°C.

  7. Kötttimbal är ett bra alternativ att erbjuda på veckans matsedel. Inehåller mycket smak och är lagad i en lättuggad timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    150,94 kcal
  • Energi (kJ)
    629,88 kJ
  • Fett
    8,70 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,24 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,62 g
  • Mättade fettsyror
    2,40 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    0,90 mg
  • Kalcium
    45 mg
  • Kalium
    168 mg
  • Kolhydrater
    6,65 g
  • Magnesium
    15 mg
  • Niacin
    5,04 mg
  • Protein
    11,47 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vitamin B12
    0,54 µg
  • Vitamin D
    0,24 µg
  • Zink
    0,96 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet