
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt, peppar, malda kryddor
- Buljongpulver
- Ev sockerkulör, röd karamellfärg
TILLAGNING
Kycklingpuré kan ersättas med Kalvpuré 3736, Oxpuré 3730 eller Skinkpuré 3737.
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda. Smaksätt och ev färgsätt.
2. För att skiva tillsätt Thick & Easy™. 0,5 msk (2,3 g) per portion. För att spritsa tillsätt Thick & Easy™. 1 msk (4,5 g) per portion.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
TIPS!
Variera färg- och smaksättningen efter normalkostens recept. Lämplig innertemperatur är ca 80°C.Kötttimbal är ett bra alternativ att erbjuda på veckans matsedel. Inehåller mycket smak och är lagad i en lättuggad timbalkonsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)150,94 kcal
- Energi (kJ)629,88 kJ
- Fett8,70 g
- Enkelomättade fettsyror3,24 g
- Fleromättade fettsyror1,62 g
- Mättade fettsyror2,40 g
- Fibrer0,05 g
- Järn0,90 mg
- Kalcium45 mg
- Kalium168 mg
- Kolhydrater6,65 g
- Magnesium15 mg
- Niacin5,04 mg
- Protein11,47 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vitamin B120,54 µg
- Vitamin D0,24 µg
- Zink0,96 mg