LASAGNE

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Lasagneplattor

  2. 5.  Häll på resten av köttfärssåsen. Täck med lock eller folie.

  3. 6.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  4. Ostsås

  5. 1.  Fräs matfett och vetemjöl, späd med mjölk.

  6. 2.  Låt koka ca 5 min. Tillsätt osten. Smaksätt.

  7. 3.  Häll den varma ostsåsen över Lasagnen.

  8. 4.  Strö över paprikapulver.

  9. TIPS!
    Ersätt "Lasagneplattor" med delad Ristimbal, Findus 61965.

  10. Lasagne brukar vara en riktigt middagsfavorit. Laga och servera detta recept på lasagne i timbalkonsistens, för en av veckans middagar.

  11. 1.  Tina omelett- och timbalbas.

  12. 2.  Blanda med grädde. Smaksätt.

  13. 3.  Häll hälften av smeten i ett smort bleck. Täck med torra gelatinblad.

  14. Köttfärssås

  15. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Smaksätt.

  16. 2.  Häll hälften ovanpå gelatinbladen.

  17. 3.  Täck med torra gelatinblad.

  18. 4.  Häll på resten av "lasagneplattor". Täck med torra gelatinblad.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    11583 kcal
  • Energi (kJ)
    48462,57 kJ
  • Fett
    1223,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    300,71 g
  • Fleromättade fettsyror
    28,67 g
  • Mättade fettsyror
    778,83 g
  • Fiber
    0,09 g
  • Järn
    1,24 mg
  • Kalcium
    2322,66 mg
  • Kalium
    3096,60 mg
  • Kolesterol
    3446,70 mg
  • Kolhydrat
    102,58 g
  • Disackarider
    83,60 g
  • Magnesium
    216,60 mg
  • Natrium
    765 mg
  • Niacin
    1,24 mg
  • Protein
    84,48 g
  • Riboflavin
    2,79 mg
  • Tiamin
    0,93 mg
  • Vatten
    1685,52 g
  • Vitamin B12
    11,15 µg
  • Vitamin B6
    0,92 mg
  • Vitamin C
    12,36 mg
  • Vitamin D
    3,32 µg
  • Vitamin E
    30,74 mg
  • Zink
    9,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning