Majslåda med ärtsås och tomater
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Majslåda
- kvarg400 g
- Ägg10 st
- Salt och peppar
- Ost, riven, gärna smakrik200 g
- Marinerade tomattimbaler
- Olivolja8 msk
- Lökpulver
- Paprikapulver
- Rödvinsvinäger3 msk
- Socker1 tsk
- 0,5 tsk Chilipulver
- 0,5 tsk Salt
- Ärtsås
- Crème fraiche3 dl
- Buljong, färdig6 dl
- Salt och peppar
- Matfett50 g
TILLAGNING
Majslåda
1. Koka upp ärtpuré, buljong och crème fraiche.
2. Blanka av såsen med matfett och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Addera en liten timjankvist på majslådan vid servering.
En smakrik majslåda i timbalkonsistens som även de med tugg- och sväljsvårigheter kan få njuta av. Med en god sås på ärtpuré och marinerade tomattimbaler är den en rätt som många kommer att uppskatta.
1. Tina majspuré och blanda med kvarg, Berikning, majsvälling och ägg. Smaksätt sedan med salt och peppar.
2. Lägg ärttimbalen i väl smorda bleck eller formar.
3. Häll därefter på puréblandningen och täck med riven ost.
4. Grädda med lock i 100% ånga på 100°C i cirka 1 timme.
Marinerade tomattimbaler
1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i tomattimbalerna.
2. Låt tomaterna marinera i cirka 1 timme.
Ärtsås
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)659,98 kcal
- Energi (kJ)2761,61 kJ
- Fett41,24 g
- Enkelomättade fettsyror17,21 g
- Fleromättade fettsyror4,10 g
- Mättade fettsyror16,48 g
- Fiber13,35 g
- Järn4,70 mg
- Kalcium315,79 mg
- Kalium836,03 mg
- Kolesterol256,48 mg
- Kolhydrat35,27 g
- Disackarider13,29 g
- Monosackarider1,48 g
- Sackaros10,64 g
- Magnesium98,81 mg
- Natrium558,53 mg
- Niacin5,24 mg
- Protein31,12 g
- Riboflavin0,74 mg
- Tiamin0,78 mg
- Vatten368,07 g
- Vitamin B121,52 µg
- Vitamin B60,52 mg
- Vitamin C69,01 mg
- Vitamin D1,33 µg
- Vitamin E7,20 mg
- Zink3,92 mg