POTATIS- OCH ROTFRUKTSPANNKAKA/RAGGMUNK

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.

  2. 2.  Blanda med potatis. Smaksätt.

  3. 3.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min. Pensla före servering.

  5. 5.  Blanda ingredienserna till pepparrotscrème fraiche. Smaksätt.

  6. 6.  Servera med Köttimbal t ex. Färsbullstimbal, Findus 29117, eller Stekt fläsktimbal, Findus 66384, och slät lingonsylt.

  7. TIPS!
    Tänk på att krydda väl.

  8. Laga och njut av en ortroligt god potatis- och rotfruktspannkaka/raggmunk. Raggmunken blir extra god med lite topping eller att servera tillsammans med nåot annat.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    518,20 kcal
  • Energi (kJ)
    2181,40 kJ
  • Fett
    44,76 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,24 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,40 g
  • Mättade fettsyror
    26,71 g
  • Fibrer
    2,04 g
  • Järn
    1,41 mg
  • Kalcium
    67,60 mg
  • Kalium
    324,96 mg
  • Kolhydrater
    18,10 g
  • Disackarider
    0,14 g
  • Monosackarider
    0,18 g
  • Sackaros
    0,14 g
  • Magnesium
    20,68 mg
  • Natrium
    32,04 mg
  • Niacin
    2,73 mg
  • Protein
    11,41 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    31,04 g
  • Vitamin B12
    0,56 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    9,96 mg
  • Vitamin D
    0,24 µg
  • Vitamin E
    0,05 mg
  • Zink
    1,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet