Potatis- och rotfruktspannkaka/raggmunk

Potatis- och rotfruktspannkaka/raggmunk

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.

  2. 2.  Blanda med potatis. Smaksätt.

  3. 3.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min. Pensla före servering.

  5. 5.  Blanda ingredienserna till pepparrotscrème fraiche. Smaksätt.

  6. 6.  Servera med Köttimbal t ex. Färsbullstimbal 96008623, eller Stekt fläsktimbal 96008680, och slät lingonsylt.

  7. TIPS!
    Tänk på att krydda väl.

  8. Laga och njut av en ortroligt god potatis- och rotfruktspannkaka/raggmunk. Raggmunken blir extra god med lite topping eller att servera tillsammans med nåot annat.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    508,20 kcal
  • Energi (kJ)
    2131,40 kJ
  • Fett
    42,76 g
  • Mättade fettsyror
    24,71 g
  • Fiber
    2,04 g
  • Järn
    0,15 mg
  • Kalcium
    1,60 mg
  • Kalium
    128,96 mg
  • Kolhydrat
    17,90 g
  • Disackarider
    0,14 g
  • Monosackarider
    0,18 g
  • Sackaros
    0,14 g
  • Magnesium
    7,68 mg
  • Natrium
    32,04 mg
  • Niacin
    0,71 mg
  • Protein
    11,51 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    31,04 g
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    6,96 mg
  • Vitamin E
    0,05 mg
  • Zink
    0,08 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet