
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, pressad40 g
- Salt, peppar
- Pensling: sockerkulör
- Pepparrotscrème fraiche
- Crème fraiche100 g
- Salt
- Pepparrotsvisp10 g
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.
2. Blanda med potatis. Smaksätt.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min. Pensla före servering.
5. Blanda ingredienserna till pepparrotscrème fraiche. Smaksätt.
6. Servera med Köttimbal t ex. Färsbullstimbal, Findus 29117, eller Stekt fläsktimbal, Findus 66384, och slät lingonsylt.
TIPS!
Tänk på att krydda väl.Laga och njut av en ortroligt god potatis- och rotfruktspannkaka/raggmunk. Raggmunken blir extra god med lite topping eller att servera tillsammans med nåot annat.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)518,20 kcal
- Energi (kJ)2181,40 kJ
- Fett44,76 g
- Enkelomättade fettsyror3,24 g
- Fleromättade fettsyror1,40 g
- Mättade fettsyror26,71 g
- Fibrer2,04 g
- Järn1,41 mg
- Kalcium67,60 mg
- Kalium324,96 mg
- Kolhydrater18,10 g
- Disackarider0,14 g
- Monosackarider0,18 g
- Sackaros0,14 g
- Magnesium20,68 mg
- Natrium32,04 mg
- Niacin2,73 mg
- Protein11,41 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten31,04 g
- Vitamin B120,56 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C9,96 mg
- Vitamin D0,24 µg
- Vitamin E0,05 mg
- Zink1,03 mg