Rotfrukts- och potatiskaka

ROTFRUKTS- OCH POTATISKAKA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda puré, ägg, grädde och ost. Smaksätt.

  2. 2.  Varva potatis, puréblandning och dill i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.

  4. TIPS!
    Smaksätt med ev kryddor.

  5. Servera en smakrik och härligt krämig rotfrukts- och potatiskaka till middag. Blir lätt en favorit hos många.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    7607,84 kcal
  • Energi (kJ)
    31834,08 kJ
  • Fett
    802,90 g
  • Enkelomättade fettsyror
    199,60 g
  • Fleromättade fettsyror
    19 g
  • Mättade fettsyror
    512,60 g
  • Fibrer
    2,82 g
  • Järn
    1,48 mg
  • Kalcium
    1514,40 mg
  • Kalium
    2193,44 mg
  • Kolesterol
    2286 mg
  • Kolhydrater
    76,42 g
  • Disackarider
    54 g
  • Monosackarider
    0,28 g
  • Sackaros
    0,20 g
  • Magnesium
    151,52 mg
  • Natrium
    528,06 mg
  • Niacin
    1,86 mg
  • Protein
    47,03 g
  • Riboflavin
    1,82 mg
  • Tiamin
    0,63 mg
  • Vatten
    1134,55 g
  • Vitamin B12
    7,20 µg
  • Vitamin B6
    0,71 mg
  • Vitamin C
    18,44 mg
  • Vitamin D
    1,80 µg
  • Vitamin E
    20,48 mg
  • Zink
    6,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet