Rotfruktsterrin

ROTFRUKTSTERRIN

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett och timbalbas tillsammans. Blanda med ost. Smaksätt.

  2. 2.  Varva potatis, puréblandning och dill i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.

  4. 4.  Låt svalna. Stjälp upp och skär i skivor.

  5. TIPS!
    Kan också serveras varm.

  6. En fantastiskt god rotfruktsterrin i timbalkonsistens som har en fin smak och lättsmält konsistens.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    180,06 kcal
  • Energi (kJ)
    755,42 kJ
  • Fett
    7,61 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,30 g
  • Mättade fettsyror
    2,30 g
  • Fibrer
    2,76 g
  • Järn
    1,49 mg
  • Kalcium
    70,26 mg
  • Kalium
    412,44 mg
  • Kolhydrater
    18,02 g
  • Disackarider
    0,21 g
  • Monosackarider
    0,29 g
  • Sackaros
    0,21 g
  • Magnesium
    25,40 mg
  • Natrium
    48,58 mg
  • Niacin
    3,04 mg
  • Protein
    8,56 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    48,21 g
  • Vitamin B12
    0,49 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    15,44 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,11 mg
  • Zink
    1,04 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet