ROTFRUKTSTERRIN

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett och timbalbas tillsammans. Blanda med ost. Smaksätt.

  2. 2.  Varva potatis, puréblandning och dill i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.

  4. 4.  Låt svalna. Stjälp upp och skär i skivor.

  5. TIPS!
    Kan också serveras varm.

  6. En fantastiskt god rotfruktsterrin i timbalkonsistens som har en fin smak och lättsmält konsistens.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    180,06 kcal
  • Energi (kJ)
    755,42 kJ
  • Fett
    7,61 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,01 g
  • Mättade fettsyror
    2,30 g
  • Fiber
    2,76 g
  • Järn
    0,29 mg
  • Kalcium
    9,26 mg
  • Kalium
    208,44 mg
  • Kolhydrat
    18,02 g
  • Disackarider
    0,21 g
  • Monosackarider
    0,29 g
  • Sackaros
    0,21 g
  • Magnesium
    12,40 mg
  • Natrium
    48,58 mg
  • Niacin
    1,11 mg
  • Protein
    8,56 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    48,21 g
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    11,84 mg
  • Vitamin E
    0,11 mg
  • Zink
    0,16 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet