Slät äggröra

Slät äggröra

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    10 st
  • Mjölk 3% fett
    2,50 dl
  • Salt
    1 tsk
  • Smör
    30 g

TILLAGNING

  1. 1.  Vispa samman ägg, vätska och salt.

  2. 2.  Smält smöret. Häll i äggsmeten.

  3. 3.  Hetta upp äggröran på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten.

  4. 4.  Är värmen för stark blir äggröran grynig. Den är färdig när konsistensen är tjock och krämig.

  5. TIPS!
    Servera med sillgelé och tomattimbal eller andra släta komponenter tex kaviar.

  6. Bjud på en god slät äggröra till en av veckans måltider. God att ha som pålägg på en smörgås eller att äta som den är tillsammans med goda tillbehör.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    124,44 kcal
  • Energi (kJ)
    521,33 kJ
  • Fett
    9,27 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,11 g
  • Mättade fettsyror
    2,13 g
  • Järn
    1,15 mg
  • Kalcium
    60,94 mg
  • Kalium
    40,48 mg
  • Kolesterol
    10,26 mg
  • Kolhydrater
    2,03 g
  • Disackarider
    1,21 g
  • Magnesium
    2,96 mg
  • Natrium
    271,65 mg
  • Niacin
    0,02 mg
  • Protein
    8,45 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    22,48 g
  • Vitamin B12
    0,14 µg
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    0,15 mg
  • Vitamin D
    0,27 µg
  • Vitamin E
    0,08 mg
  • Zink
    0,11 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet