Lättpanerad fisk med grönsakshollandaise
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lättpanerad fisk
- Lättpanerad fisk, MSC, 100-130 g FINDUS 9601125811 kg
- Grönsakshollandaise
- Hollandaisesås FINDUS 960123825 kg
- Peppar
- Salt
- Herrgårdsmos
- Höstpotatis rå15 kg
- Salt
- Smör1 kg
- Morotsmix Robust FINDUS 635457,50 kg
- Peppar
TILLAGNING
1. Tillaga fisken i konvektionsugn 200º C, 20 – 25 minuter
(till fiskens centrumtemperatur är ca 60º C).
Grönsakshollandaise
1. Blanda samtliga ingredienserna. Upphetta under omrörning. Smaksätt.
Herrgårdsmos
1. Koka potatis och mosa den. Tillsätt puré och smör.
Hetta upp. Smaksätt. Späd ev med mjölk om moset blir kompakt.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119, smält matfett och blanda med ströbröd. Pensla över torsktimbalen. Ersätt grönsakerna med Morotstimbal, Findus 29111.
Gelékonsistens: Torskgelé sid 112 och morotsgelé se MRS, herrgårdsmos, hollandaisesås, vid behov förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.
Flytande konsistens: 90 g Torskpuré, Findus 3728 och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med tjock hollandaisesås.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera med kokt Morotsmix robust.Findus lättpanerad fiskfilé är filéer av Stillahavsflundra som är från MSC-märkt fiske som panerats. Den lätta smaken av citron och persilja förstärker panadens krispighet.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)775,54 kcal
- Energi (kJ)3244,66 kJ
- Fett51,88 g
- Enkelomättade fettsyror23,73 g
- Fleromättade fettsyror10,35 g
- Mättade fettsyror14,90 g
- Fiber9,83 g
- Järn2,31 mg
- Kalcium111,90 mg
- Kalium1514,58 mg
- Kolesterol200,34 mg
- Kolhydrat50,23 g
- Disackarider7,66 g
- Monosackarider4,42 g
- Sackaros7,26 g
- Magnesium86,58 mg
- Natrium686,59 mg
- Niacin8,27 mg
- Protein23,15 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,35 mg
- Vatten383,25 g
- Vitamin B121,15 µg
- Vitamin B60,68 mg
- Vitamin C59,38 mg
- Vitamin D2,16 µg
- Vitamin E10,30 mg
- Zink1,81 mg