
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hummerfond1,50 msk
- Basilika FINDUS 32178 g
- Citronsaft0,50 tsk
- Salt, peppar
- Tabasco0,50 krm
- Krämig ärtsås
- Matfett300 g
- Parmesanost, fint riven125 g
- Vatten4 dl
- Salt, peppar
- Matfett100 g
TILLAGNING
Laxterrin
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.TIPS!
Dekorera laxterrin med röd stenbitsrom och dill.Laxterrin med krämig ärtsås. Ärtsåsen är gjord på Findus ärtpuré som innehåller mycket fin smak från ärtan och purén gör det också enkelt att tillaga riktigt goda såser.
2. Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt. Häll smeten i smorda formar eller bleck. Täck med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100° C i ca 1 tim.
Krämig ärtsås
1. Blanda puré, matfett och vatten. Koka upp. Tillsätt osten och låt smälta under omrörning. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Hetta upp.2. Servera med pressad potatis och grönsak.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan, men byt den frysta basilikan mot torkad mortlad basilika.
Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS. Servera med tjock sås, förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Servera med en klick ärtsås (se gelékonsistens).
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)533,29 kcal
- Energi (kJ)2231,24 kJ
- Fett44,78 g
- Enkelomättade fettsyror11,84 g
- Fleromättade fettsyror3,13 g
- Mättade fettsyror26,62 g
- Fiber2,91 g
- Järn2,53 mg
- Kalcium275,20 mg
- Kalium333,15 mg
- Kolesterol236,31 mg
- Kolhydrat12,80 g
- Disackarider6,07 g
- Monosackarider1,12 g
- Sackaros3,01 g
- Magnesium36,38 mg
- Natrium459,04 mg
- Niacin3,15 mg
- Protein19,63 g
- Riboflavin0,35 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten142,41 g
- Vitamin B122,58 µg
- Vitamin B60,47 mg
- Vitamin C20,91 mg
- Vitamin D5,56 µg
- Vitamin E4,44 mg
- Zink1,58 mg