Laxterrin med krämig ärtsås

Laxterrin med krämig ärtsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Laxterrin
    1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.

  2. TIPS!
    Dekorera laxterrin med röd stenbitsrom och dill.

  3. Laxterrin med krämig ärtsås. Ärtsåsen är gjord på Findus ärtpuré som innehåller mycket fin smak från ärtan och purén gör det också enkelt att tillaga riktigt goda såser. 

  4. 2.  Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt. Häll smeten i smorda formar eller bleck. Täck med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100° C i ca 1 tim.

  5. Krämig ärtsås
    1.  Blanda puré, matfett och vatten. Koka upp. Tillsätt osten och låt smälta under omrörning. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Hetta upp.

  6. 2.  Servera med pressad potatis och grönsak.

  7. Grov patékonsistens: Se ovan.

  8. Timbalkonsistens: Se ovan, men byt den frysta basilikan mot torkad mortlad basilika.

  9. Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS. Servera med tjock sås, förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.

  10. Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Servera med en klick ärtsås (se gelékonsistens).

  11. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    533,29 kcal
  • Energi (kJ)
    2231,24 kJ
  • Fett
    44,78 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,84 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,13 g
  • Mättade fettsyror
    26,62 g
  • Fiber
    2,91 g
  • Järn
    2,53 mg
  • Kalcium
    275,20 mg
  • Kalium
    333,15 mg
  • Kolesterol
    236,31 mg
  • Kolhydrat
    12,80 g
  • Disackarider
    6,07 g
  • Monosackarider
    1,12 g
  • Sackaros
    3,01 g
  • Magnesium
    36,38 mg
  • Natrium
    459,04 mg
  • Niacin
    3,15 mg
  • Protein
    19,63 g
  • Riboflavin
    0,35 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vatten
    142,41 g
  • Vitamin B12
    2,58 µg
  • Vitamin B6
    0,47 mg
  • Vitamin C
    20,91 mg
  • Vitamin D
    5,56 µg
  • Vitamin E
    4,44 mg
  • Zink
    1,58 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning