Majs- och färskostdipp

Majs- och färskostdipp

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda tinad Majspuré med färskost och Berikning Majsvälling.

  2. 2.  Smaksätt med Sambal Oelek och salt.

    TIPS!
    Servera gärna som tillbehör till Järptimbal.

  3. Majs- och färskostdipp är lagad på Findus majspuré, som är framtagen på finpasserad majs. Den ger en vacker gul färg och mild smak, perfekt att använda i såsor. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    183,64 kcal
  • Energi (kJ)
    768,40 kJ
  • Fett
    12,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,78 g
  • Mättade fettsyror
    7,81 g
  • Fibrer
    2,73 g
  • Järn
    0,69 mg
  • Kalcium
    71 mg
  • Kalium
    153,72 mg
  • Kolesterol
    33,96 mg
  • Kolhydrater
    11,99 g
  • Disackarider
    4,07 g
  • Monosackarider
    0,84 g
  • Sackaros
    1,80 g
  • Magnesium
    17,53 mg
  • Natrium
    150,03 mg
  • Niacin
    1 mg
  • Protein
    4,88 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    64,44 g
  • Vitamin B12
    0,13 µg
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    6,69 mg
  • Vitamin D
    0,62 µg
  • Vitamin E
    1,06 mg
  • Zink
    0,56 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet