Spenat- och purjolöksbakad fisk med jordärtskocksstuvad potatis

Spenat- och purjolöksbakad fisk med jordärtskocksstuvad potatis

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina fisken och dela i två bitar (Styckvikt 160 g/2 = 80g). Lägg på bleck, toppa med hackad spenat och purjolök. Sätt i ugn tills önskad innertemperatur.

  2. 2.  Dela spetskål i mindre bitar och lägg på bleck med Bönmix och Semitorkade tomater. Vänd allt i olja och salta och peppra. Sätt in i ugn på 150°C i ca 15 minuter.

    Jordärtskocksstuvad potatis
    1.  Koka upp Jordärtskockspuré och vispgrädde.

  3. 2.  Vispa ner smör och Berikning Majsvälling och vänd ner kokt potatis. Smaka av med salt och peppar.

    Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt Bönmix och spetskål med Grov Röd grönsakspaté, Findus 87419.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt Sej och grönsakerna med Torsktimbal, Findus 29119 och Blandad grönsakstimbal, Findus 29114. Ersätt färska örter med torkade, finmalda örtkryddor.

    Gelékonsistens: Fiskgelé, ärtgelé, tomatgelé (se MRS). Servera med potatismos.

    Flytande konsistens: Fisksoppa med jordärtskocksklick (se MRS).

    MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  4. TIPS!
    Garnera den jordärtkocksstuvade potatisen med örter.

  5. Laga och servera spenat- och purjolöksbakad fisk med jordärtskocksstuvad potatis till för middag. Rätten passar lika bra att bjuda på mitt i veckan som till helgen.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    438,55 kcal
  • Energi (kJ)
    1834,93 kJ
  • Fett
    26,92 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,35 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,14 g
  • Mättade fettsyror
    12,30 g
  • Fibrer
    6,16 g
  • Järn
    3,24 mg
  • Kalcium
    160,08 mg
  • Kalium
    1059,39 mg
  • Kolesterol
    69,42 mg
  • Kolhydrater
    31,93 g
  • Disackarider
    4,72 g
  • Monosackarider
    3,70 g
  • Sackaros
    0,76 g
  • Magnesium
    63,29 mg
  • Natrium
    289,44 mg
  • Niacin
    4,11 mg
  • Protein
    14,50 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    222,45 g
  • Vitamin B12
    0,66 µg
  • Vitamin B6
    0,41 mg
  • Vitamin C
    44,97 mg
  • Vitamin D
    1,56 µg
  • Vitamin E
    3,87 mg
  • Zink
    1,14 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet